Haberler

Gaziantep'ten Kısa Kısa

Özel Sanko Okulları'nın minik ve küçük kızlar yüzme takımları, Gaziantep şampiyonluğunu kazandı.

Özel Sanko Okulları'nın minik ve küçük kızlar yüzme takımları, Gaziantep şampiyonluğunu kazandı.

Sanko Holding'den yapılan açıklamaya göre, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Kamil Ocak Yüzme Havuzu'nda düzenlenen Okullararası Minikler - Küçükler Yüzme İl Birinciliği'nde, Pelin Tan, Nehir Ay, Beril Öztürk, Azra Keven, Melisa Özkılıç ve Sude Bingül'den oluşan minikler takımı ile Deniz Ay, Dila Bingül, Ceren Ülger, Cemre Pelin Hamamcı, Ada Üstünsoy, Oya Sima Özberk, Gamze Neva Özatan'dan oluşan küçükler takımı şampiyon oldu.

Yarışlarda, okulun minik ve küçük erkek takımları da ikinciliği elde etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Özel Sanko İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Handan Şahintaş, başarılarından dolayı öğrencilerini tebrik ederek, "İki kız takımımızın şampiyon olması bizlere gurur verdi. Aldıkları sağlam altyapı eğitimini bu sonuçlarla kanıtlayan öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi kutluyoruz" ifadesinde bulundu.

"Girişimcilik ve Markalaşma" konulu seminer

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Ekonomi Topluluğu tarafından, Sembol Danışmanlık Genel Koordinatörü Mustafa Bilici'nin konuşmacı olarak katıldığı "Girişimcilik ve Markalaşma" konulu eğitim semineri düzenlendi.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansta M. Mustafa Bilici, girişimciliğin risk almak ve fırsatları görebilmek olduğunu belirterek, Türkiye'nin de girişimci bir ruha sahip olduğunu kaydetti.

Şirket kuran kişi sayısının çok az olduğunu bildiren Bilici, her yüz kişi içinde şirket kuran kişi sayısının Amerika'da yüzde 11,7, İrlanda'da 12, Meksika'da 18,7, Türkiye'de ise 4,6 kişi olduğunu ifade etti.

Kadın girişimcilere yeteri kadar fırsat tanınmadığını vurgulayan Bilici, kendi hesabına çalışanlar içinde kadınların oranının yüzde 10'u civarında olduğunu kaydetti.

Afet eğitimine katılanlara belgeleri verildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen "Afet Bilinçlendirme Eğitim Programı'na katılan personele belgeleri törenle verildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda 3 gün süren afet bilinçlendirme eğitimine katılan 340 zabıta personeli katılım belgesi aldı.

Asya Arama ve Kurtarma ekipleri tarafından verilen eğitimde katılımcılara, Van ve Marmara depremlerinde yaşanan olaylar ile ilgili sunum yapıldı. Deprem öncesi ve sonrası neler yapılması gerektiğini anlatan sunumlar örneklerle desteklendi. 4 uzman eğitmen tarafından verilen afet eğitim seminerinde zaman zaman katılımcı personeller ile uygulamalı bilgilendirmeler yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, zabıtanın vatandaş için birer rehber olduğunu belirtti.

Deprem, doğal afet ve diğer toplumsal olaylarda zabıtanın her zaman soğukkanlı olması gerektiğini ifade eden Yalım, şunları kaydetti:

"Vatandaşların her zaman bizden beklentileri olacaktır. Biz herkes değiliz. Bugün burada elde ettiğiniz bilgiler vatandaşımızın hayatını kurtarmaya yönelik olabilir. Bu bilgiler ile afet anlarında vatandaşın hayatına dair doğru hamlelerin yapılacağını umuyorum. İnşallah bu bilgiler lazım olmaz."

Zabıta ekibinin her zaman olaylara karşı tedbirli ve hazırlıklı olması gerektiğini anımsatan Yalım, bünyelerine yeni bir kurtarma aracı aldıklarını bildirdi.

- "Yetki ve Karar Sürecinde Kadın" konulu konferans

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Kadın Sorunları Araştırma Derneği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Etiği ve Tıp Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı "Yetki ve Karar Sürecinde Kadın" konulu konferans düzenlendi.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, çok sayıda akademik, idari personel ve öğrenci katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Kadın Sorunlarını Araştırma Derneği Başkanı Prof. Dr. Zerrin Söylemez, dernekte ortak eğitim ve sağlık konulu faaliyetler ile projeler yaptıklarını belirtti.

Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu da 20. yüzyılda geleneksel yaşam biçimlerinden çağdaş yaşam biçimlerine yönelişin kazandığı ivme ve özellikle seçme - seçilme konusunda yasalarda yapılan eşitlikçi düzenlemelerin, kadının siyasal katılımda görüntü değişikliğine yol açtığını vurguladı.

Günümüzde kadının siyasal katılımının erkeklerle eşit düzeye gelemediğini belirten Prof. Dr. Çobanoğlu, "Özellikle siyasal karar mekanizmalarında yer alma konusunda cinsler arası eşitsizlik çok belirgin bir biçimde varlığını sürdürmekte ve kadınlar erkeklerin çok gerisinde kalmaktadır" ifadesinde bulundu.

Son 20 yıldır, dünyanın çeşitli ülkelerinde kadınların karar alma mekanizmalarında yeterince temsil edilmelerini sağlayacak destek politikaları oluşturulduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çobanoğlu, şunları kaydetti:

"Uluslararası sözleşmelerde 'cinsler arası eşitlik' ve 'pozitif ayrımcılık' kavramları ulusal hukuk düzenlerine aktarılmaya çalışılmaktadır. Kadınların istihdam, siyaset gibi alanlardaki etkilerini artırabilmek ve toplumsal gelişimimizi sağlamak için pozitif ayrımcılığın yasalar çerçevesinde ifade edilmesi üzerinde durulması gereken bir husustur. Ev kadını ya da meslek sahibi fark etmez ama başkalarının kararlarına bağımlı değil, birey olarak kararlarını alan toplumsal dönüşüm yaratmayı hedefleyen insan olmak lazım." - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Mustafa Bilici Türkiye Sanko Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title