Haberler

Gaziantep'ten Kısa Kısa

İslahiye'de 15 bin litre kaçak mazot ele geçirildi Septimus Severus köprüsünün proje ihalesi yapıldı.

İslahiye'de 15 bin litre kaçak mazot ele geçirildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Atatürk Bulvarı'nda yapılan yol denetimlerinde, durdurulan H.A. yönetimindeki 38 BK 547 plakalı kamyonun kasasında bir tonluk plastik tanklar içerisinde 12 bin litre kaçak mazot elde edildi.

Aynı güzergahta şüphe üzerine durdurulan E.A. yönetimindeki 27 VF 998 plakalı kapalı kasa kamyonette de 3 bin litre kaçak mazot yakalandı.

Olayla ilgili H.A, S.A ile E.K ve beraberindeki S.T gözaltına alındı.

Septimus Severus köprüsü restore edilecek

Araban ilçesindeki Roma döneminden kalma Septimus Severus köprüsünün restorasyon projesinin ihalesi yapıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, yaptığı yazılı açıklamada, Gümüşpınar köyü sınırlarındaki Sıtmapınar Çayı üzerinde bulunan köprünün yöre halkı tarafından "Sultan Murat Köprüsü" olarak bilindiğini belirtti.

Antik dönemlerde Zeugma ile Samsat arasında ulaşımı sağlayan yol nedeniyle köprünün önemini uzun yıllar koruduğunu ifade eden Aykanat, turizme kazandırılması amaçlanan köprünün çevre düzenleme ve restorasyonuna yönelik çalışmalar yürüttüklerini vurguladı.

Bu kapsamda 2011'de Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak Karayolları Genel Müdürlüğü Sanat Yapıları Daire Başkanlığı Tarihi Köprüler Şube Müdürlüğü ile gerekli resmi yazışmaları yaptıklarını anımsatan Aykanat, restorasyon projesi ihalesinin Karayolları 5. Bölge Müdürlüğünce yapıldığını kaydetti.

Köy muhtarı İbrahim Özkan da köprünün, asırlardır dış tahribatlara, sel sularına ve tarihi eser kaçakçılarına direnerek günümüze kadar ayakta kalan bölgenin önemli tarihi eserlerinden biri olduğunu belirtti.

Köprünün turizme kazandırılması için AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın yıllardır emek sarf ettiğini ifade eden Özkan, kısa sürede restore edilmemesi durumunda köprünün tamamen yok olacağını kaydetti. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title