Haberler

Gaziantep'ten Kısa Kısa

Şahinbey Belediyesi, Muharrem ayı boyunca halka aşure dağıtacak.

Şahinbey Belediyesi, Muharrem ayı boyunca halka aşure dağıtacak.

Şahinbey Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun, vatandaşların aşureyi tatması için Muharrem'in sonuna kadar aşure dağıtılmasını istediği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Başkan Tahmazoğlu, Balıklı Meydanı'nda yaklaşık 3 bin kişiye aşure ikramı yapıldığını, ilçenin 3 farkı noktasında da aşure ikramlarının devam ettiğini belirtti. "Muharrem ayı boyunca aşure yemeyen vatandaşımız kalmasın istiyoruz" diyen Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Aşureyi kendi tesislerimizde pişiriyoruz. Üzüm pekmezi kullanıyoruz. Kaliteden, malzemeden ödün vermiyoruz. Aşure geleneğini devam ettirmek istiyoruz. Vatandaşlarımıza kendi ellerimle aşure dağıtmak ve dualarını almak güzel bir şey, o yüzden fırsat buldukça gelip burada aşure dağıtmak istiyorum."

- Şehitkamil Belediyesi, kursiyerlere aşure ikram etti

Şehitkamil Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla sosyal tesislerde eğitim gören kursiyerlere aşure ikram etti.

Şehitkamil Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, sosyal tesislerde eğitim gören kadın ve çocuklara aşure ikram edildi. Demokrasi Meydanı'nda, ilçe genelindeki camilerde ve belediye çalışanlarına aşure dağıtan Şehitkamil Belediyesi, son olarak sosyal tesislerde eğitim gören çocuk ve kadınlardan oluşan kursiyerlere aşure ikram etti. Aşure ikramı, 25 aile merkezi ve 19 etüt merkezlerinde yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, belediye olarak her yıl Muharrem ayında vatandaşlara aşure tattırdıklarını hatırlatarak, bu senede çeşitli noktalarda aşure ikramı yaptıklarını ifade etti.

-Çocuklar, Şehitkamil Sosyal Tesisleri'nde eğitiliyor

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren sosyal tesisler ve aile merkezleri toplum yararına hizmet vermeye devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Karacaoğlan Sosyal Tesisi'nde eğitim gören çocuklara Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bilgilendirme semineri verildi.

Polisler, etüt merkezinde eğitim gören çocuk kursiyerleri çeşitli konularda bilgilendirdi. Çocuklara okula giderken ve okuldan çıktıktan sonra neler yapmaları gerektiğini görsel sunumlarla anlatan polisler, eğitim sonunda çocuklara "minik polis" kimlik kartları dağıttı.

Muhabir: Adem Yılmaz

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Şahinbey Belediyesi Şehitkamil Yerel Haberler

title