Haberler

Gaziantep'teki Terör Saldırısında Beş Kuzenini Kaybeden Halil İlter

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde düğündeki terör saldırısında hayatını kaybedenlerden 3'ünün daha cenazesi ailelerine teslim edildi.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde düğündeki terör saldırısında hayatını kaybedenlerden 3'ünün daha cenazesi ailelerine teslim edildi.

Otopsi işlemlerinin ardından kimlikleri belirlenen cenazeler yakınları tarafından Yeşilkent Mezarlığı'na getirildi.

Burada Büyükşehir Belediyesi ekiplerince işlemleri tamamlanan cenazeler, öğle namazının ardından toprağa verilecek.

"Olanları gördüğümden beri kendimde değilim"

Terör saldırısında beş kuzenini kaybeden Halil İlter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evde otururken patlama sesini duyduğunu ve dışarı çıktığını belirtti.

Düğünün yapıldığı alana doğru koştuğunu ancak ondan sonrasının büyük bir felaket olduğunu ifade eden İlter, "Orada gördüklerimi anlatamam. Olanları gördüğümden beri kendimde değilim. Saldırıyla ilgili söylenecek hiçbir şey yok, bu bir cinayettir. Bunu yapanların Allah belasını versin. Amcamın çocuklarının hepsini kaybettim, geneli 13 ve 14 yaşındaydı, biri 5 yaşında." dedi.

Aynı saldırıda bir yakınını kaybeden Mahmut Şavur ise olayı duyar duymaz patlamanın meydana geldiği yere gittiğini ve gördüğü manzara karşısında büyük üzüntü yaşadığını belirterek, "Bunu yapanlar Müslüman olamaz." ifadesini kullandı.

Terör saldırısında hayatını kaybedenlerden 37'si dün Gaziantep'teki toplu cenaze törenin ardından toprağa verilirken, 8 kişinin cenazeleri ise Van, Adıyaman ve Siirt'e gönderilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Yeşilkent Şahinbey Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title