Haberler

Gaziantep'teki Terör Saldırısına Tepki

Gaziantep'teki terör saldırısı Van'da kınandı.

Gaziantep'teki terör saldırısı Van'da kınandı.

Hazreti Ömer Camisi'nde kılınan ikindi namazının ardından avluda toplanan grup, "Kahrolsun DAEŞ", "Kahrolsun Pkk", "Teröre karşı omuz omuza" sloganları attı.

Van Darbeye ve Teröre Hayır Platformu Sözcüsü Mehmet Ali Uca, yaptığı konuşmada, darbe girişiminden sonra Türkiye'nin büyük bir terör dalgasıyla karşı karşıya kaldığını anlattı.

FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında PKK ve DAEŞ'in kanlı terör eylemleri gerçekleştirdiğini kaydeden Uca, Gaziantep'teki saldırıda 50'nin üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Saldırıları gerçekleştirenlerin insanlıktan nasibini almadığını dile getiren Uca, "Bu saldırıyı gerçekleştirenler terörist, mensup oldukları yapılar terör örgütü, bu örgütlere arka çıkanlar, sessiz kalanlar, açıktan ya da gizli destek verenler ise terör destekçisidir. Bunların hepsini kınıyor, bu alçak saldırı ve katliamı şiddetle lanetliyoruz. Şu bir gerçek ki Gaziantep'te ve diğer illerimizdeki hain saldırıların hedefi bir bütün olarak Türkiye halkı ve bütün insanlıktır." şeklinde konuştu.

Uca, terör saldırılarının kanlı darbe girişiminin devamı olduğunu belirterek, saldırıların bölgenin sorunlarına sırt dönmeyen, insanlık için yeni umut kapıları üreten Türkiye'nin geleceğine yönelik olduğunu söyledi.

Terör saldırılarıyla 79 milyon insanın kanlı darbe girişimine karşı gösterdiği büyük direnişi kırmanın amaçlandığına dikkati çeken Uca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amaç, Türkiye'nin yükselişinin önünü almak, yönetilebilir bir ülke olmaktan çıkarmaktır. Yaratılmak istenen güvensizlik, umutsuzluk ve yılgınlıkla huzur ve istikrar bozulmak istenmekte, sosyal ve ekonomik iyileşmeler sabote edilmeye çalışılmaktadır ancak şu, çok iyi bilinmelidir ki terör, işgal, kaos ve komplo planlarını her defasında boşa çıkaran, alçak hesapları bozan Türkiye, dün olduğu gibi, bugün de diz çökmeyecektir. Birlikle ürettiğimiz güce sahip çıkacağız. Küresel güçlerin, taşeron örgütlerin ve destekçilerinin kirli emellerini boşa çıkartacağız, heveslerini kursaklarında bırakacağız. 15 Temmuz'dan bu yana milletin güçlü iradesi, birliği ve beraberliği, terörden beslenen çevrelerin deşifre olmasını sağlamıştır. Bu durum, kan ve kaostan beslenen terör örgütlerini umutsuz ve sonuçsuz bir sıkışma içine itmiştir."

Uca, terör örgütlerine karşı omuz omuza olmak gerektiğini vurgulayarak, "Gün, Türkiye'nin, milletimizin ve Müslüman coğrafyanın kandan, emperyalizmden, sömürüden, zulüm ve terörden arındırılması için birlik olma, terör örgütlerine destek veren yabancı güçlere karşı ortak hareket etme günüdür. Gün, bin yıllık desende, bin 400 yıllık İslam kardeşliğinde buluşma günüdür çünkü şunu çok iyi biliyoruz ki bu terör örgütlerinin en büyük amaçlarından bir tanesi de sosyolojiyi, ideolojik temelde kendilerine ve dış mihraklara göre yeniden inşa etmek, bölgedeki ve tüm ülkemizdeki İslami inanç yapısını ortadan kaldırarak insanları inançlarından koparmaktır." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya ve vatandaşlar da açıklamaya destek verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title