Haberler

Gaziantep'teki Terör Saldırısına Dünyadan Tepkiler

Arap ülkeleri ve kuruluşları, Gaziantep'te meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Arap ülkeleri ve kuruluşları, Gaziantep'te meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, saldırı kınanırken terörün kaynaklarını kurutmak ve dünya güvenliğini tehdit eden bu afeti defetmek için dünya ülkeleri arasında işbirliğinin artırılması gerekliliği üzerinde duruldu.

Yemen Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, "Bu terör eylemi, terörist grupların ve şer odaklarının karanlık dünyasını, insanlığa düşman olduklarını kanıtlamaktadır." ifadesine yer verdi.

Yemen'in terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduğu vurgulanan açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifa temennisinde bulunuldu.

Kuveyt Haber Ajansı KUNA'nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığından bir yetkili yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı, Türkiye'nin güvenlik ve istikrarını korumak için alacağı her türlü önlemin desteklendiğini belirtti.

Filistin Haber Ajansı WAFA da Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk halkına başsağlığı dileklerini ilettiğini ve yaralılara acil şifa temennisinde bulunduğunu aktardı. Abbas, masum insanları hedef alan şiddet eylemlerini kınadı.

Filistin Dışişleri Bakanlığı ise "korkak" terör saldırısını kınadı ve Filistin'in her daim Türkiye'nin yanında yer aldığı vurgusu yaptı.

Mısır'daki Ezher kurumunun yaptığı açıklamada ise terörün her türlüsünün kınandığı belirtildi ve uluslararası topluma, dünyayı bu beladan kurtarmak için ortak çalışma yürütme çağrısı yapıldı.

Açıklamada ayrıca, Türk halkına başsağlığı dileğinde bulunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Türkiye Yemen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title