Haberler

Gaziantep'teki Terör Saldırısı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "( Gaziantep'teki terör saldırısı) Ailelere baktığımız zaman bu necip millet o kadar acısını yönetebilen bir millet ki, o yüzden oturup bu işi yazanlar, çizenler, masa başında, bunu planlayanlar bir türlü amacına ulaşamıyor." dedi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke ve kent olarak çok zor bir dönemden geçildiğini belirterek, bu anlamda dayanışmanın, birlik ve beraberliğin çok güçlü olması gerektiğini söyledi.

Gaziantep'te 20 Ağustos'ta gerçekleştirilen terör saldırısının, FETÖ darbe girişiminin bir uzantısı olduğunu belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Yapılmaya çalışılan darbenin başarısız olması bunu yapmaya çalışanları acayip rahatsız etti. Biz hep bunların bir 'B planı' olabileceğini, bunu başaramayanların toplumda acıyı büyüterek ve toplumu birbiriyle farklı şekilde ayrışmalarını sağlayarak bu provokasyonların devam edeceği kanaatini zaten taşıyorduk. Gaziantep'in seçilmiş olmasını da çok manidar buluyorum. Çünkü bu şehir Türk'üyle, Kürt'üyle Arap'ıyla kendi içinde bir ve beraber yaşamaya alışmış, bunu bir zenginlik olarak gören, çokluk içinde birliği özümsemiş bir şehir. O yüzden bundan rahatsız oluyorlar. Maalesef o gece yapılan, bırakın insanı, insan olmayan birinin bile yapamayacağı kadar aciz, cani bir saldırıyla karşı karşıya kaldık. İnsanların en mutlu gününde, kına gecesinde ve çoğunun kadın ve çocuk olduğu, şehitlerimizin dörtte üçünün 18 yaş altında olduğu bebeklerin canına kıydığı çok vahşi saldırıyla karşı karşıya kaldık."

Fatma Şahin, olayın ardından ailelerin gösterdiği sabrı takdir ettiğini vurgulayarak, vatandaşların oynanmak istenen oyunun farkında olduğuna dikkati çekti.

Hayatını kaybeden ya da yaralananların yakınlarıyla sürekli görüştüklerini ve acılarını hafifletmeye çalıştıklarını anlatan Şahin, mahalledeki zararın giderilmesi anlamında çalışmaların sürdüğünü aktardı.

"Acı ne kadar derin olursa olsun 'Vatan sağ olsun' diyen analar var"

Şahin, bu dönemde olumsuzluk yaşatmaya çalışanlara da tepki gösterdi. Ailelerle birlikte olmaya devam edeceklerini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Ailelere baktığımız zaman bu necip millet o kadar acısını yönetebilen bir millet ki, o yüzden oturup bu işi yazanlar, çizenler masa başında, bunu planlayanlar bir türlü amacına ulaşamıyor. Çünkü ailelerimizin, 'Oyunun farkındayız, bizi acımızla baş başa bırakın, bizim acımızın üzerinden siyaset yapmayın' şeklinde bunu yapmaya çalışanlara karşı da hem sitem ettiklerini hem tepki gösterdiklerini görüyoruz. Çünkü acının en yüksek olduğu zamanda bunun üzerinden çok rahat alan açıyorlar. Zaten terör örgütleri de, bundan beslenen siyasi partilerin de on yıllardır bu topraklarda yapmaya çalıştıkları bu, ama acı ne kadar derin olursa olsun 'vatan sağ olsun' diyen analar var ve ülkem için ezanım için bayrağım için ben bir şehit annesiyim başım dik diyen kadınlar var. Bu bakış açısını değiştiremiyorlar. En büyük rahatsızlıkları bu. Bize düşen şey de acıyı paylaşıp azaltmak çünkü biz onlarla etle tırnağız ve kader birliği yaptık. Anında yanlarındaydık ve yanlarından hiç ayrılmadan onlarla beraber bunu yönetmeye çalışıyoruz."

Mahalle yeniden yapılıyor

Şahin, olayın gerçekleştiği mahallede hasar tespitinin ardından temizlik ve onarım çalışmalarının da sürdüğünü ifade ederek, "Önce büyük bir temizlik yaptık ve arkadan büyük bir bakım onarıma girdik. Büyükşehir olarak Allah izin verirse hafta sonuna kadar mahalleyi yeniden yapacağız. Bir taraftan gönülleri yapmak çok önemli. Bunlar daha kolay ama gönül yapma noktasında onlar bizim bu samimiyetimizden fevkalade etkileniyorlar ve ne kadar onların kardeşi olduğumuzu hissediyorlar çünkü kalptan kalbe bir yol var." dedi.

Özellikle gelin ve damatla sürekli irtibat halinde olduğunu anlatan Fatma Şahin, çiftin o güne oranla daha iyi durumda olduklarını aktardı.

Şahin, söz konusu olay üzerinden siyaset yapmaya çalışan gruplara da tepki göstererek, sözlerini şöyle tamamladı:

"İnşallah aydınlığa çıkacağımızı, bugünlerin geçeceğini, her şerde bir hayır olduğunu, inşallah bunu yapanların, bu oyununu bozmanın yolunun ayrışma değil birleşme olduğunu söylüyoruz. Biz bunu yaparken de birileri hem bunu yalnızca bir etnik gruba yapılmış, bir partiye yapılmış gibi... Hem kendileri terörün bir parçası, ülkenin 30-40 yıllık kanayan yarası kendileri hem de sanki kendilerine yapılmış, mağdur kendileriymiş gibi bunu oynuyorlar. Arkadan da bu şehirden olmayan bindirme kıtalarla provoke etmeye çalışıyorlar. Ama hamd olsun teşkilatımız, halkımız, sivil toplum kuruluşlarımız; 'Bir dakika kardeşim, bu memleket bizim, sen nereden geldin, ev sahibi biziz sen buraya giremezsin, provokasyonlarına izin vermeyiz' deyip alan hakimiyetini ele geçirdik. Şu anda bundan dolayı çok rahatsızlar. Onları rahatsız etmeye de devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Fatma Şahin Gaziantep Politika Güncel Haberler

title