Haberler

Gaziantep'teki Terör Saldırısı

HDP Merkez Yürütme Kurulu, Gaziantep'teki terör saldırısını kınadı.

HDP Merkez Yürütme Kurulu, Gaziantep'teki terör saldırısını kınadı.

Partiden yapılan yazılı açıklamada, Gaziantep'teki saldırı "insanlık düşmanı katliam" olarak nitelendirilerek, "Acımız çok büyük.

Bu saldırıyı düzenleyenleri, arkasındaki güçleri ve destekleyen zihniyeti en sert biçimde kınıyor ve lanetliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Gaziantep'teki saldırının, 2015 Haziran'ında HDP'ye yönelik Adana, Mersin ve Diyarbakır bombalamalarının, 20 Temmuz 2015'te Suruç ve 10 Ekim 2015'te Ankara'da meydana gelen terör saldırılarının bir benzeri olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu saldırı, barış ve çözüm konusunda ısrarlı ve kararlı olanlara, demokrasi, eşitlik, özgürlük ve adalet için mücadele edenlere yöneltilmiştir. Barış dilinin, söyleminin ve faaliyetinin yaygınlaşmaması, başarıya ulaşmaması için planlanmıştır.

Bu saldırı da göstermiştir ki IŞİD barbarlığına karşı mücadelede birlikte davranmak son derece önemlidir. Yitirdiğimiz yurttaşlarımıza rahmet, ailelerine ve halklarımıza başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Öte yandan, Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş başkanlığındaki heyetin, bir dizi diplomatik temasta bulunmak üzere Güney Afrika'nın Cape Town kentine yapacağı ziyaretin, Gaziantep'teki terör saldırısı nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

Kaynak: AA / Politika

Merkez Yürütme Kurulu Gaziantep Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title