Haberler

Gaziantep'teki Terör Örgütüne Yönelik Operasyon

Kaçak yollarla Suriye'den Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra İslahiye'de yakalananlardan G.İ'nin 2011 yılında İskenderun'daki Denizciler Polis Merkezi'ne yapılan saldırı olayının faillerinden olduğu öne sürüldü.

Suriye'den kaçak yollarla Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra İslahiye ilçesinde yakalanan G.İ'nin, 2011 yılında İskenderun ilçesindeki Denizciler Polis Merkezine yapılan saldırının faillerinden olduğu iddia edildi.

Kaçak yollarla Suriye'den Türkiye'ye giriş yaptıkları belirlenen ve PKK terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 6'sı kadın 14 şüphelinin Emniyet Müdürlüğündeki sorgusu tamamlandı.

Emniyette özel bir ekip tarafından sorgulanan şüphelilerden İ.G'nin (37) ısrarla kendisini Suriye uyruklu olarak tanıtması ve Türkçe bilmediğini iddia etmesinden şüphelenen ekipler, soruşturmayı genişletti. İ.G'nin Türk vatandaşı olduğu, uzun bir süredir terör örgütü adına Suriye'deki faaliyette bulunduğu belirlendi.

Türkiye'ye yasa dışı yollarla zaman zaman giriş çıkış yaptığı, örgütsel faaliyetlerde bulunduğu ve bu kapsamda, 13 Ekim 2011 tarihinde Hatay'ın İskenderun ilçesindeki Denizciler Polis Merkezine düzenlenen saldırı sırasında çıkan çatışmada 1 polisin şehit edilmesi ve 3 polisin de yaralanması olayının faillerinden olduğu öne sürülen İ.G, Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden gelen bir ekibe teslim edilerek İskenderun ilçesine götürüldü.

Suriye uyruklu diğer 13 şüphelinin ise terör örgütü ile bir bağlantılarının bulunmadıklarının belirlenmesi üzerine, sınır dışı edilmek üzere İslahiye'deki Suriyeli sığınmacıların bulunduğu kampa teslim edildikleri öğrenildi.

Olay

Bir ihbar üzerine, Hatay'dan Şanlıurfa'ya giden bir minibüste yapılan aramada, Kobani'ye geçmek üzere Suriye'den kaçak yollarla Türkiye'ye giriş yaptıkları belirlenen 6'sı kadın 14 kişi, PKK terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınmıştı. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

İskenderun Türkiye Suriye Yerel Haberler

title