Haberler

Gaziantep'te Yeni Eğitim Yılı Şehit Hüseyin Gümüş İmam Hatip Ortaokulu'ndaki Törenle Başladı

Gaziantep’te yeni eğitim ve öğretim yılı, FETÖ soruşturması kapsamında el konularak Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen ve şehit polis Hüseyin Gümüş’ün adının verildiği İmam Hatip Ortaokulu’nda törenle başladı.

Gaziantep'te yeni eğitim ve öğretim yılı, FETÖ soruşturması kapsamında el konularak Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen ve şehit polis Hüseyin Gümüş'ün adının verildiği İmam Hatip Ortaokulu'nda törenle başladı.

Gaziantep'te 2016-2017 eğitim- öğretim yılının açılışı nedeniyle Şehit Hüseyin Gümüş İmam Hatip Ortaokulu'nda tören düzenlendi. Törene Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Cahit Nakıboğlu'nun adını taşıyan ve FETÖ soruşturması kapsamında el konulan okula, Gaziantep'te 16 yaşındaki DAEŞ üyesi tarafından vurularak şehit olan polis memuru Hüseyin Gümüş'ün ismi verildi.

Şehit Hüseyin Gümüş İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanıp ardından Kur'an-ı Kerim'in okundu. Program 15 Temmuz Darbe girişimini anlatan sinevizyon gösterisiyle devam ederken Büyük Şehir Belediye Başkanı Fatma Şahin duygu dolu anlar yaşadı.

Şehit polis Hüseyin Gümüş'ün ailesinin de katıldığı yeni ders yılının açılışında, Şehit Polis Hüseyin Gümüş'ün oğulları Ahmet ve Arda Gümüş günün anısına konuşmalar yaparak şiir okudu.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, " Bugünkü ilköğretim haftasının açılış haftası ancak ana tema 15 Temmuz ile ilgili program olmak üzere kurgulanmış genel yayın kapsamında kutlama programı şeklinde belirlendi. Hepimiz mübarek Ramazan Bayramı'nın hemen akabinde idrak ettiğimiz bayramın arifesinde henüz merhamet, yardım severlik, iyilik duygularını yoğun yaşadığımız bir dönemde hain bir darbe girişimi adı altında işgal girişimiyle karşı karşıya kaldık. ve topyekun millet olarak, bu darbe girişimine karşı hep birlikte gerekli cevabı verdik. Elbette bu esnada şehit olan emniyet güçlerimize, sivillerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Benim hayatım boyunca öğrenciliğim, mühendisliğim, milletvekilliğimden beri eğitime çok önem verdim. Eğitim-öğretim yılında da çok özel duygularla güne başladım. Fakat bugünkü yaşadığım duyguları elli yıllık eğitim- öğretim hayatımda hiç yaşamadım. Hem büyük bir acı var içimde hem büyük bir sevinç, hem büyük bir onur var içimde, hem büyük bir hüsran. Hepsine baktığım zaman bu duygu karmaşası içerisinde huzurlarınızdayım. Hakikaten bu vatanın bir evladı olmaktan, şehitlerimizin şefaatından, gazileri öğretmenimizin huzurunda bütün 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bu toprağa canını vermiş, toprağı vatan yapan bu ülkeyi ezansız, bayraksız bırakmayan bütün şehitlerimize çok şey borçluyuz. Onlara minnettarız, onların ailelerine minnettarız. Evlatlarının duruşuna minnettarız. Buradaki okudukları şiir, o duygular empati yaptığım zaman yüreğimi dağlıyor ama bir taraftan da onların gözündeki onur, o mutluluk, ben şehit evladıyım o ifadeler beni onurlandırıyor. 15 Temmuz gecesi yaşadıklarımızın gününde güneş çok daha güzel doğdu. Karanlık uzun gecenin sabahında çok daha güçlü uyandık ve güne daha çok dirençli başladık. Bunun nedeni Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki onun duruşu, cesareti, Başbakanımızın soğuk kanlılığı ama milletimizin o tanklara, tüfeklere karşı duruşudur. Hüseyin Gümüş kardeşimizin canını vermesidir" diye konuştu - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Gümüş Fatma Şahin Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
title