Haberler

Gaziantep'te Ulaşım Yatırımları

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda yaşanan sıkıntıları çözüme kavuşturabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda yaşanan sıkıntıları çözüme kavuşturabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kentin en kalabalık bölgelerinden olan Karataş ile şehir merkezi bağlantısındaki yoğunluğu azaltmak için başlatılan "Karataş Köprülü Kavşağı" projesinde çalışmalar devam ediyor.

Köprülü kavşakta TEDAŞ, doğalgaz, yağmur ve içme suyu gibi altyapı hizmetlerinin bağlantıları devam ederken, köprü ayak temelleri ve kolon imalatlarına da başlandı.

Karataş bölgesinden Binevler semti ve D-400 karayolunu kullanacaklar için düşünülen 51 Nolu köprülü kavşaktaki çalışmalarda da sona gelindi.

Köprü imalatlarının bittiği, alt yapıda mıcır dökümlerinin yapıldığı kavşakta, teknik çalışmalar sürüyor. 51 Nolu köprülü kavşakta çalışmaların yaklaşık 1 ay içinde tamamlanacağı bildirildi.

Karataş'a ikinci çevre yolu

Büyükşehir Belediyesi, Karataş'a ikinci çevre yolu olarak 416 Nolu Cadde'yi hizmete açtı.

Kentin en kalabalık bölgelerinden birisi Karataş ve Akkent trafiğini asgariye indirecek cadde, Dutluk mevkisinden Karataş-Gaziantep Üniversitesi yönünü kullananların yolunu kısaltacak.

Karataş'ın içinden geçen 400 Nolu Cadde'ye alternatif yol olarak açılan 416 Nolu Cadde, 3 bin 900 metre uzunluğunda ve 35 metre genişliğinde yapıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Köprülü Karataş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title