Haberler

Gaziantep'te "TÜP Bebek Merkezi" Kuruluyor

Güncelleme:

Kadınların medeni yasanın kendilerine tanıdığı hakları öğrenerek daha bilinçli hareket etmeleri hedefiyle yola çıkan proje ilçelerde yaşayan kadınlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Manisa'nın 17 ilçesindeki kadınlara 'haklarını' anlatmak için yola çıktı. Kadın ve İnsan Hakları adlı projeyi hayata geçirerek bilgilendirme toplantıları düzenleyen daire başkanlığı, ilk toplantısını Sarıgöl ilçesinde ikinci toplantısını da Alaşehir'de gerçekleştirdi. Sosyolog Kadriye Semerci tarafından verilen seminerde toplumsal cinsiyet kavramı, Medeni Yasa'da yapılan değişiklikler, kadınların siyasette, yerel yönetimlerde ve iş yaşamında daha çok yer almaları ile ekonomik güçlerini arttırmalarına yönelik bilgilendirmede bulunuldu.

Seminerlerin oldukça başarılı geçtiğini ve ulaştıkları kadınların da seminerden memnuniyetle ayrıldığını ifade eden Sosyolog Kadriye Semerci, "Toplum, genç, yaşlı, çocuk her kesimden oluşmasına rağmen, kadınların sosyal hayatı şekillendirmekteki görevi yadsınamaz. Kadınlarımızın daha bilinçli, daha güzel bir şekilde aile içerisinde yer alabilmeleri de tabi ki kendisine tanınmış olan hakları iyi bilmeden oluşuyor. Bu amaçla bizler de Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı olarak kadınlarımızın medeni hukukun kendisine tanımış olduğu hakları öğrenmeleri ve bu bilinçle hareket etmelerine yönelik projemizi hayata geçirdik. Proje kapsamında ilk olarak Sarıgöl ve Alaşehir ilçemizde yaşayan kadınlarımızla bir araya geldik. Bilgilendirmelerde bulunmamızın yanı sıra onların da sorularını yanıtladık. Her hafta bir ilçede olmak üzere gerçekleştirdiğimiz seminerimizi önümüzdeki hafta Akhisar ve Kula'da düzenleyecek, diğer ilçelerimize de programımız dahilinde ulaşacağız" dedi.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziantep Alaşehir Sarıgöl Bebek Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title