Haberler

Gaziantep'te Terör Operasyonu

Gaziantep'te, Ankara'daki saldırıyı bahane ederek izinsiz eylem yapan PKK/KCK terör örgütü yandaşı 5 kişi yakalandı.

Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıyı bahane eden terör örgütü PKK/KCK yandaşlarının, merkez Şahinbey ilçesi Vatan, Akdere, Güzelvadi ve Beybahçe mahalleleri cadde ve ara sokaklarında izinsiz eylem gerçekleştirdiği belirtildi.

Yüzleri puşi ya da maskeyle gizli grupların, çöp konteynerleriyle yolları kapatarak, terör örgütü ve elebaşı lehine sloganlar attığı ifade edilen açıklamada, gruplara müdahale eden güvenlik güçlerine ise molotofkokteyli, havai fişek ve taşla saldırıda bulunulduğu kaydedildi.

Açıklamada, bunun üzerine gerekli müdahalenin yapılarak, eylemcilerin dağılmasının sağlandığı, cadde ve sokak trafiğinin normale döndüğü bildirildi.

Müdahaleler sırasında 4'ü çocuk 5 kişinin yakalandığı belirtilen açıklamada, emniyetteki işlemleri tamamlanan 3'ü çocuk 4 kişinin tutuklandığı ifade edildi.

Açıklamada, olaylar sırasında bir çelik vida ve metal parçalarıyla güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı, bir patlamaya hazır molotofkokteyli ve eylemcilerin yüzlerini gizlemek için kullandığı çok sayıda puşi, bere ve bez parçası ele geçirildiği kaydedildi.

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Şahinbey Akdere Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title