Haberler

Gaziantep'te Tecrübeler Konuştu

Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Tecrübe Konuşuyor" projesi Gaziantep'te muhteşem katılım ile gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Tecrübe Konuşuyor" projesi kapsamında alanlarında tanınmış, tecrübe sahibi isimler gençlerle bir araya gelerek bilgi ve birikimlerini paylaşmaya devam ediyor. Projenin Artvin'de gerçekleşen ilk ayağının ardından Erdoğan Arıkan'ın modüratörlüğünde ses sanatçısı Esat Kabaklı ile Milli Güreşçi Nazmi Avluca Gaziantep'teydi. "Tecrübe Konuşuyor" Projesinin Gaziantep ayağında gençler, Gazikent Gençlik Merkezi'nde ses sanatçısı Esat Kabaklı ve Milli Güreşçi Nazmi Avluca ile buluştu. Onların hayat hikayelerini, tecrübe ve önerilerini dinledi.

Sempozyumun açılış konuşması yapan Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran şunları ifade etti; "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın "Tecrübe Konuşuyor" projesi bugün de Gaziantep'te yapılıyor. Böyle bir imkanı gençlere sağladığı için Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Bu programa katılmak üzere şehrimize gelen konuklarımıza da ayrıca teşekkür ederek iyi bir program olmasını temenni ediyorum" dedi. Şiran ardından kürsüye çıkan Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sedat Davulcu ise gençlere seslenerek, "Projemiz kapsamında Gaziantep'teyiz. İlginiz için çok teşekkür ediyorum. Siz gençler bazen kitap okur, bazen programlar izler, filmler seyredersiniz. Tüm bunların sonunda elde ettiğiniz şey tecrübedir. Kısacası tecrübeyi kazanmak için bazı şeyleri yaşamanız ve bunlardan dersler çıkarmanız gerekmektedir. Şuan burada olan konuklarda kendi branşlarında belirli süzgeçlerden geçmiş tecrübesine güvenilebilecek arkadaşlarımızdır. Bu proje ile bu tecrübelerini siz değerli gençlere aktaracaklardır" diye konuştu. Konuşmaların ardından ise konukların yerlerini almasıyla başlayan sempozyumda gençlerle bilgi ve birikimler paylaşıldı. İlk olarak ses sanatçısı Esat Kabaklı tecrübelerini anlatırken sanatçının hayatında yaşadığı tecrübeler ise sinevizyon vasıtası ile gençlere izletildi.

"ORTAK GAYE MEMLEKET OLMALI"

Aslında herkesin ortak gayesinin memleketini seven bir gençlik yetiştirmek olduğunu vurgulayan Kabaklı, "Bizler vatanını, milletini ve bayrağını seven gençler yetiştirdiğimiz takdirde başarılı olmamamız için hiçbir neden yoktur. Bu konularda ahlak her zaman ön plandadır. Çünkü ahlakla beslenen bir yapım ya da iş her zaman daha güzel ve daha asildir" şeklinde konuştu. Kabaklı gençlerden gelen 'Zorlukları aşmak için ne yapmalıyız?' sorusuna ise yanında oturan Avrupa ve Dünya şampiyonu Nazmi Avluca'yı göstererek "Çabalayıp, azim gösterin sonra zaten başarılı olduğunuzu göreceksiniz" diye cevapladı.

"YAŞAMDAN DERSLER ÇIKARIN"

Esat Kabaklı'nın ardından sorularının Nazmi Avluca'ya yönelten Erdoğan Arıkan, Avluca'dan da sempozyum hakkındaki düşüncelerini sordu. Avluca ise bu soruyu şu şekilde yanıtladı; "Bu proje sayesinde bu değerli gençlerle buluşma imkanı bulduk. Onlarla karşılıklı olarak sohbet imkanı bulduk. Yeni nesilin düşünce genişliğinin hangi boyutlarda olduğunu biraz anladık. Tabi Esat ağabeyimin de dediği gibi içinizdeki memleket sevdası hiçbir zaman eksik olmamalı. Başarmak için her zaman daha iyisini yapmak için çaba göstermelisiniz. Çünkü başarı ancak çalışkanlıkla elde edilir. Siz gençler bu ülkenin en değerli geleceğisiniz. Bu nedenle yaşantılarınızdan ve etrafınızdaki yaşantılardan dersler çıkararak bunları kendinize deklare etmelisiniz. Tecrübeleriniz ancak böyle daha iyi gelişir ve hayata dair daha emin adımlar atmış olursunuz." Konuşmasının ardından gençlerden gelen "Ata sporumuz güreş son zamanlarda başarısız mı?" sorusuna Avluca, "Aslında başarısız değil, fakat bizim Ata sporumuz olduğu için 16 sikletimiz varsa bu sıkletlerdeki madalyaların en az 8 tanesinin bizim olmasını istiyoruz. Bu nedenden dolayı başarısız görülebilir. Ancak kesinlikle güreşteki potansiyel ve başarı oldukça yüksek seviyelerdedir" şeklinde cevaplandırdı. Sempozyumun sonlarına doğru ise ses sanatçısı Esat Kabaklı sevilen türkülerini seslendirdi. Kabaklı kendisiyle düet yapmak isteyen bir genci de kırmayarak 'Kara Tren' isimli parçayı birlikte söyledi. Programın son bulmasının ardından Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sedat Davulcu konuklara el işi bakır hediye etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Erdoğan Arıkan Esat Kabaklı Gaziantep Şiran Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title