Haberler

Gaziantep'te Sokak İyileştirme Çalışmaları

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Korutürk Caddesi'nde "Cephe ve Kentsel Düzenleme Tasarım Projesi" çerçevesinde çalışma yapacaklarını bildirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Korutürk Caddesi'nde "Cephe ve Kentsel Düzenleme Tasarım Projesi" çerçevesinde çalışma yapacaklarını bildirdi.

Şahin, yazılı açıklamasında, zaman zaman esnafla bir araya geldiklerini, bu sayede görüş, öneri ve talepleri öğrenme fırsatı bulduklarını belirtti.

Bu kapsamda Şehitkamil ilçesinin önemli bir merkezi konumunda bulunan Korutürk Caddesi'yle ilgili esnaftan fikir aldıklarını aktaran Şahin, "Şehitkamil, kentimizin en önemli ilçelerinden biri. Onun için esnaf da bizim için önemli. Esnafımızın rekabet gücünü arttırmamız lazım. Alışveriş merkezlerine karşı esnafımızın gücün korumamız ve arttırmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kentte "marka caddeler" oluşturmak istediklerini vurgulayan Şahin, söz konusu caddede yaklaşık 20 bin metrekare alanda 196 bina ve 264 dükkanın bulunduğunu, burada "Cephe ve Kentsel Düzenleme Tasarım Projesi" kapsamında sokak iyileştirmesi yapılacağını kaydetti.

Çalışmalara 2016 yılının Mart ayında başlanmasının öngörüldüğünü aktaran Şahin, çalışmanın ardından Korutürk Caddesi'nin modern bir görünüme sahip olacağını belirtti.

Kaynak: AA / Yerel

Fatma Şahin Şehitkamil Gaziantep Yerel Haberler

title