Haberler

Gaziantep'te, 'Özel Eğitim, Uygulama ve Araştırma' Merkezi Kuruluyor

Gaziantep'te, 'Özel Eğitim, Uygulama ve Araştırma' merkezi kuruluyor

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Otizm Vakfı işbirliğiyle ' Gaziantep Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi' kurulması için işbirliği protokolü imzalandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, projenin çok önemli olduğunu belirterek, kurucusu olduğu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde engellilerle ilgili çok yol kat ettiklerini söyledi. Engelli gruplarına farklı çözümlemelerin yapıldığı bir noktaya geldiklerini anlatan Şahin, "Burada en önemli grubumuz otistik çocuklar. Otistik çocuklar çok özel bir grup. Bu özel grupla özel olarak ilgilenmek gerekiyor. Özellikle ailelerinin bu konuda toplumsal bilincini yükseltmek ve bu otistik çocuklarımızla ilgili üniversitemizde yetişmiş akademisyenlerin bize vereceği yol haritasıyla yerel yönetim uygulama gücüyle, oluşan vakfın işbirliğiyle şu an Türkiye'de örnek bir projeyi hayata geçirmek için bir aradayız. Özellikle bizim açacağımız merkezde otizmle ilgili hem yapılması gerekenler hem otizm eylem planı bakanlığımız tarafından hazırlanmış olan ve birçok bakanlığı ilgilendiren konularda yerelde onların buradaki muhataplarıyla güzel bir pilot uygulamayı hayata geçiriyoruz" diye konuştu.

Şahin, projenin Türkiye'ye örnek olacağını vurgulayarak, otistik çocukların yalnızca aileleri ilgilendirmediğini, bütün toplumun bu konuda bilincinin artırılması gerektiğine dikkati çekti.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz da Gaziantep'in otizm dostu kent olduğunu hatırlatarak, okul bünyesinde özel eğitim alanını özellikle açtıklarını ifade etti. Otizm Vakfı Başkanı Gülçin İkizceli ise iki otistik çocuğun tedavisi için yolan çıktıklarını, ancak bu sorunun bireysel bir çabayla halledilemeyeceği kanaatine varınca işi genişletme kararı aldıklarını, bu noktada vakfı kurduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Şahin ve Yılmaz protokolü imzaladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tamer Yılmaz Fatma Şahin Gaziantep Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title