Haberler

Gaziantep'te Kuraklıktan 10 Bin 823 Çiftçi Etkilendi

Gaziantep'te kuraklıktan 10 bin 823 çiftçi etkilendiGAZİANTEP Kent Konseyi Tarım Çalışma Grubu Başkanı Kenan Seçkin, kuraklık nedeniyle il genelinde 391 köy, 10 bin 823 çiftçi ve 580 bin 210 dekar arazinin zarar gördüğünü söyledi.

Gaziantep'te kuraklıktan 10 bin 823 çiftçi etkilendi

GAZİANTEP Kent Konseyi Tarım Çalışma Grubu Başkanı Kenan Seçkin, kuraklık nedeniyle il genelinde 391 köy, 10 bin 823 çiftçi ve 580 bin 210 dekar arazinin zarar gördüğünü söyledi.

Gaziantep Kent Konseyi olağan toplantısı, Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonunda yapıldı. Toplantıya; Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan ve üyeler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mehmet Aslan, 15 Temmuz darbe girişiminde millet olarak topyekun mücadele verildiğini kaydederek, "Türkiye çok zorlu bir süreçten geçiyor. Ülkemiz aynı kaynaktan yönlendirilen çok çeşitli şekillerde saldırı altındı. Bu konularda Türk milleti ve bizler üzerimize düşeni yapmakla görevliyiz. Geçtiğimiz Temmuz ayında ülkemize hanilik ve işgal girişiminde bulunuldu. Milletimiz, Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, siyasi partiler liderlerimiz tüm milletvekillerimiz el ele bu hain işgal saldırısını püskürttük" dedi.

Toplantıda Tarım Çalışma Grubu'nun raporunu açıklayan Kenan Seçkin ise bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle çitçinin zararının büyük olduğunu söyledi. Kuraklık nedeniyle yüzde 50 oranında ürün kaybı yaşandığını ifade eden Seçkin şunları söyledi:

"2014 yılında yaşanan kuraklıkta milli ekonomide 282 milyon 654 bin 450 lira kayıp yaşandı. Bu yıl ise bu rakam 310 milyon 776 bin 260 liraya yükseldi. Bu yıl ki afet ihbar formlarına göre 391 köyde 10 bin 823 çiftçimiz ve 580 bin 210 dekar alan kuraklıktan zarar gördü. Kuraklığa karşı yapılan çalışmalar kapsamında 2 bin 322 çiftçimiz kredi borçlarını erteledi. Bu sıkıntıların önüne geçmek için sulama projelerimizin bir an önce tamamlanması lazım. Bahsedilen rakamlarla her yıl en az iki büyük projemizi bitirebilirdik." Konuşmaların ardından yönetim kurlu, üyelerin sorularını cevapladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Aslan Nejat Koçer Gaziantep AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title