Haberler

Gaziantep'te Kayıp Kız Çocuğu, 2 Gün Sonra Evinin Yakınına Bırakıldı

GAZİANTEP'te kaybolan 2.5 yaşındaki ikizlerden Hatice Kübra Çakıroğlu, evlerinin yakınındaki bir sokakta bulundu. Hastanede muayene edilen minik kızın sağlık probleminin olmadığı belirlenirken, güvenlik güçleri küçük Hatice'nin 2 geceyi nerede geçirdiğinin belirlenmesi için çalışma başlattı. 1 şüpheli gözaltına aldı.

Olay, geçen Çarşamba günü Ocaklar Mahallesi'nde meydana geldi. Cezaevinde bulunan Hüsamettin ile Hülya Çakıroğlu çiftinin kızları Hatice Kübra, ikizi Esma ve ablası 5 yaşındaki Seval ile 8 numaralı sokaktaki evlerinin önünde oynarken ortadan kayboldu. Ailesinin aramasına rağmen bulanamayan minik Kübra için kayıp başvurusunda bulunulması üzerine, polis mahallede arama çalışması başlattı. Güvenlik güçlerinin arama çalışmaları devam ederken, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler Hatice Kübra'yı bugün sabah saatlerinde evlerinin yakınındaki bir sokağa bırakıp kaçtı.

ÖNCE İKİZİ ZANNETTİLER

Komşuları, sokakta yalnız başına bulunan Hatice Kübra'yı önce ikizi Esma sandı. Ancak çok geçmeden küçük kızın Hatice Kübra olduğu anlaşıldı. Annesi Hülya Çakıroğlu'nun bir televizyon programına katılmak için İstanbul'a gittiği öğrenilen Hatice Kübra, Gaziantep Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürülerek muayene edildi. Herhangi bir sağlık sorununun olmadığı belirlenen Hatice Kübra, Çocuk Şube Müdürlüğü polisleri tarafından dedesi Ramazan Çakıroğlu ve anneannesi Muhterem Bozkurt'a teslim edildi. Korktuğu gözlenen Hatice Kübra, ablası ve ikiz kardeşine sarıldı.

DAVULLU- ZURNALI SEVİNÇ

Hatice Kübra'nın bulunduğu haberini alan komşuları ve akrabaları eve akın etti. Evin önünde davul ve zurna eşliğinde kutlama yapan kalabalık, halay çekip bir süre oynadı. Güvenlik güçleri, banyo yaptırılan ve karnı doyurulan Hatice Kübra'nın, 2 geceyi nerede geçirdiğinin belirlenmesi için çalışma başlattı. Polis, Hatice Kübra'nın kaybolmasıyla ilgili adı açıklanmayan 1 kişiyi gözaltına aldı.

Hatice Kübra'nın anneannesi Muhterem Bozkurt, torununa sağ salim kavuştukları için mutlu olduklarını belirterek, "Sevinçliyiz. Allah kimsenin başına böyle bir bela vermesin. Kızımız sapasağlam bulundu. Biraz korkmuş, şu anda uyuması gerekiyor" dedi.

Hatice Kübra'nın dedesi Ramazan Çakıroğlu ise torununun bulunmasına katkı veren herkese teşekkür ederek, "Halen şoktu atlatamadık. Çok sevinçliyiz. Olayın ne olduğunu biz de bilmiyoruz. Devletimize ve polisimize güveniyoruz" diye konuştu. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title