Haberler

Gaziantep'te Kan Bağışçıları Madalya ile Ödüllendirildi

Gaziantep'te kan bağışçıları madalya ile ödüllendirildiGaziantep'te, Türk Kızılayı Doğu Akdeniz Bölge Kan Merkezi, 10 ve üzerinde kan bağışı yapan 1196 kişiyi, madalya ve plaket ile ödüllendirdi.

Gaziantep'te kan bağışçıları madalya ile ödüllendirildi

Gaziantep'te, Türk Kızılayı Doğu Akdeniz Bölge Kan Merkezi, 10 ve üzerinde kan bağışı yapan 1196 kişiyi, madalya ve plaket ile ödüllendirdi.

Kan bağışında bulunan donörler sabah saatlerinden itibaren merkeze gelerek kendileri için hazırlanan altın, gümüş ve bronz madalyalar ile beratlarını aldı. 45'in üzerinde bağış yapanlara ise özel plaketleri verildi.

Kan Merkezi Müdürü Dr. Serdal Ucuz, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis ve Şanlıurfa'da hizmet verdiklerini ifade etti. 14 Haziran'ın 'Dünya Kan Bağışçıları Günü' olarak kutlandığını hatırlatan ve kendilerinin de donörleri bu günde ödüllendirdiklerini anlatan Ucuz, "Türk Kızılayı olarak ülke genelinde 10 ve üzerinde kan bağışı yapan bağışçılara madalya veriyoruz. Gaziantep'te yaklaşık bin 200 kişiye madalya veriyoruz. Kan bağışına ilgi oldukça yoğun bölgedeki tüm kan ihtiyacını karşılıyoruz ve yıllık yaklaşık 145 bin ünite kan topluyoruz. Kan acil değil sürekli ihtiyaç, bütün vatandaşlarımızı düzenli olarak 3 ayda bir kan bağışı yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Madalya alanlar ise insanlara yararlı oldukları için büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Madalya aldıkları için sevindiklerini dile getiren bağışçılar kan vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Kızılayı Doğu Akdeniz Gaziantep Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title