Haberler

Gaziantep'te İtfaiye Haftası Kutlamaları Başladı

Her yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanmakta olan İtfaiye Haftası etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Gaziantep’te de start aldı.

Her yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanmakta olan İtfaiye Haftası etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Gaziantep'te de start aldı.

Hafta münasebetiyle İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i makamında ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Haftanın önemine istinaden göreve geldiği günden bu yana yapılan itfa çalışmaları hakkında basın mensuplarını bilgilendiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, itfaiye teşkilatını çağın gereklerine uygun bir biçimde teknolojik alt yapı ile donatmaya ve geliştirmeye çalıştıklarını belirtti. İtfaiye haftasını bir eğitim ve tatbikat haftası olarak değerlendirip vatandaşları bilinçlendirmeyi amaçladıklarını aktaran Şahin, şu şekilde konuştu:

"İtfaiye teşkilatımız bu haftayı tam bir eğitim haftası kamuoyunu bilgilendirme haftası, tatbikat haftası olarak değerlendiriyor. Çünkü yangındaki en önemli şeyin tedbirsizlik olduğunu mutlaka koruyucu önleyici çalışmalarda halkımızın bilinçlenmesi gerektiğini görüyoruz. Ne kadar hızlı müdahale edersek edelim burada bizim daha etkili müdahale edebilmemiz için yangının çıkmasını önlememiz lazım. O yüzden halkımızın bilinçlenmesini çok önemsiyoruz"

İTFAİYE MESLEK YÜKSEKOKULU İLK MEZUNLARINI VERDİ

Gaziantep'te bulunan İtfaiye Meslek Yüksekokulu'nun ilk mezunlarını verdiğini ve buradan mezun olan öğrencilerin yapılan sınavla itfaiye teşkilatına alınmaya başlandığını kaydeden Şahin, "Biz de yaklaşık 6 aydan bu yana itfaiye teşkilatımızın ihtiyacı olan teknik alt yapıyı yani makine teçhizat gibi teknolojik alt yapıyı dünyada ne varsa ülkemizde en iyi ne varsa tek tek inceledik eksiklerimizi şu anda hızlı bir şekilde tamamlıyoruz. Ayrıca idari olarak şu anda Gaziantep'imizde itfaiye yüksekokulu var. Bu okulumuz ilk mezunlarını verdi. Bizler de genç, dinamik, bilgili bir ekip içeriye almak için çalışma başlattık. Bu arkadaşlarımızın yeterliliklerini ölçtük ve bir sınavdan geçirdik. Sınavda başarılı olan arkadaşlarımızı bu ay içerisinde itfaiye teşkilatımıza katacağız. Genç, dinamik ve bilgili bir ekiple bu süreci yönetmek istiyoruz" dedi.

YANGIN SÖNDÜRMEDE KULLANILAN KÖPÜK DEĞİTİRİLİYOR

Gaziantep'in sanayi bölgesi olduğunu hatırlatan Şahin, özellikle fabrikalarda petrol türevi malzemelerin kullanıldığını ve bu nedenle yangınlara su bazlı köpüğün yetersiz kaldığını belirterek çağın gereklerine uygun olarak alkol bazlı köpük uygulaması üzerinde çalışmaya başladıklarını ifade etti. Şahin, şu şekilde konuştu:

"Diğer taraftan teknolojiyi çok iyi kullanmamız lazım. Kullandığımız köpüğü şu anda değiştiriyoruz. Özellikle sanayi bölgesinde olduğumuzdan petrol türevi yangınlarda kullandığımız köpüğün petrol türevli olup olmaması çok önemli. Biz birim fiyatına bakmadan etkili mücadelede hangi köpüğü kullanmamız gerekiyorsa ona geçtik. Şu anda su bazlı değil alkol bazlı köpük üzerinde çalışmaya başladık. Bir taraftan organizemizle birlikte daha hızlı koordinasyonu nasıl sağlayacağız ve yangın büyümeden hızlı bir şekilde nasıl tedbir alacağız bunun çalışması içerisindeyiz. Organizenin içerisindeki su depolarını güçlendiriyoruz. Bu konuda daha etkin bir mücadelenin bütün alt yapısını çalıştık"

Şahin'i makamında ziyaret ettikten sonra Demokrasi Meydanı'na geçen İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Demokrasi Meydanı'ndaki tören sona erdi. İtfaiye Haftası kutlamalarının şehrin bazı noktalarında açılan stantlarla ve değişik etkinliklerle devam edeceği öğrenildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

cafer yılmaz fatma şahin gaziantep eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title