Haberler

Gaziantep'te Işid'e Giden 14 Kişiden 10'u Tutuklandı

Gaziantep'te, jandarma ekiplerinin IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 13'ü yabancı uyruklu 14 kişiden 10'u tutuklandı, 4 çocuk ise koruma altına alındı.

Gaziantep'te, jandarma ekiplerinin IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 13'ü yabancı uyruklu 14 kişiden 10'u tutuklandı, 4 çocuk ise koruma altına alındı.

Gaziantep Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, geçen cumartesi günü Oğuzeli ilçesinin Körkün Mahallesi'nde şüphelenilerek durdurulan ticari bir araçta IŞİD'e katılmaya gidenlerin yakalandığı belirtilerek, "Türk plakalı ticari bir araçta yapılan kontrolde, sürücü Türk uyruklu H.Ş. ile araçta yolcu olarak bulunan yabancı uyruklu S.M., M.X., K.M., G.S., İ.K. ve H.S. isimli DEAŞ üyesi 7 şahıs yakalanmıştır. Şüpheliler çıkarıldıkları adli makamlarca DEAŞ terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklanmışlardır" denildi.

Açıklamada, aynı gün Oğuzeli'nin Ermiş Mahallesi'nde ise yasa dışı yollardan Türkiye'ye giriş yapan 4'ü çocuk 7 kişinin yakalandığı belirtilerek şöyle denildi:

"2 Ekim 2015 tarihinde ve saat 14.00 sıralarında Oğuzeli Ermiş Mahallesi sınır hattında sınırı geçerek yasadışı yollardan Türkiye'ye girmeye çalışan O.A.K., M.S. ve M.S. ile çocuk yaştaki B.S., S.S., D.S., A.S., isimli 7 şahıs güvenlik kuvvetlerimizce yakalanmıştır. Şüphelilerden O.A.K., M.S. ve M.S. adlı şahıslar 04.10.2015 tarihinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından çıkarıldıkları adli makamlarca DEAŞ terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklanmışlardır. Şüphelilerden M.S. ve M.S.'nin çocukları Gaziantep Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne teslim edilmiştir." - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Valiliği Türkiye Oğuzeli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title