Haberler

Gaziantep'te İl Sağlık Müdürlüğü 'Jemus' Sistemine Geçti

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 Acil Sağlık Müdürlüğü, Jandarma Entegre Muhabere ve Bilgi Sistemi'ni (JEMUS) telsiz teknolojisine geçti.

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 Acil Sağlık Müdürlüğü, Jandarma Entegre Muhabere ve Bilgi Sistemi'ni (JEMUS) telsiz teknolojisine geçti.

112 Acil Sağlık Müdürlüğü Haber Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök ve 112 Acil Sağlık Müdürlüğü'nden sorumlu Müdür Yardımcısı Dr. Selahattin Avcı ile personeller katıldı. Toplantıda İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Karakök tarafından JEMUS sistemi tanıtıldı. Toplantıda konuşan Prof. Dr. Karakök, sistemin birçok avantajı olduğunu söyledi.

Analog haberleşme sisteminde yenilemeye ihtiyaç duyulunca sayısal sisteme geçildiğini anlatan Karakök, "Kapsama alanının tamamında işaret işleme ve hata düzelme teknikleri yardımıyla yüksek ses kalitesi ve performansın artırılması, IP tabanlı veri uygulamaları veya GPS gibi uygulamalar ile kolay entegrasyon, sesin sayısal olarak iletilmesi sayesinde ses kaydı gibi yeni uygulamaların gerçekleştirilmesi gibi imkanlar bulunmaktadır. Sağlık bakanlığı yetkililerinin yaptığı tespitlere göre; Gaziantep ili genelinde sayısal telsiz kapsama alanının yüzde 98.5 olduğu, Gaziantep 112 acil sağlık hizmetlerinin telsiz kullanım oranının diğer illere kıyasla çok daha aktif ve efektif olduğu gözlemlenmiştir" diye konuştu.

Karakök konuşmasının ardından telsizden 112 çalışanlarına, "Tüm ekiplerin dikkatine. Sağlık müdürünüz konuşuyor. Arkadaşlar hepinize başarılı çalışmalar diliyorum" anonsunu yaptı. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Selahattin Avcı Metin Karakök Gaziantep Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title