Haberler

Gaziantep'te Hububat Hasadı Başladı

İslahiye ilçesinde, buğday ve arpa hasadına başlandı.

İslahiye ilçesinde, buğday ve arpa hasadına başlandı.

İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, yaptığı açıklamada, ilçede 50 bin dekar alanda arpa, yem bitkileri ve 150 bin dekarda ekili olan buğday hasadının başladığını söyledi.

Buğdayda ve arpada bölgedeki mevsimsel bol yağışlar nedeniyle rekoltenin sevindirici bir düzeyde olmasını beklediklerini ifade eden Köse, sulu tarım yapılan alanlarda dekar başına yaklaşık 600, susuz alanlarda ise dekar başına ortalama 450 kilo buğday hasadı gerçekleştiğini bildirdi.

Bugüne kadar fiyat açıklamamasının çiftçiyi mağdur ettiğini belirten Köse, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) henüz alım fiyatlarını açıklamadığını ve emanet alımlar yapmakta olduğunu bu nedenle çiftçinin ürününü ucuz fiyata tüccara satmak zorunda kaldığını söyleyerek yetkililerin duyarlı davranmalarını istedi.

Hasadın on güne kadar tamamlanmasının beklendiğini kaydeden Köse, 2015 yılı mahsulünün çiftçilere bereketli olmasını diledi.

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title