Haberler

Gaziantep'te Hdp Binalarına Saldırmak İsteyenlere Polis Müdahalesi 1

Gaziantep'te terör saldırılarını protesto etmek amacıyla toplanan kalabalık, HDP binalarına saldırmak istedi.

Gaziantep'te terör saldırılarını protesto etmek amacıyla toplanan kalabalık, HDP binalarına saldırmak istedi. HDP il ve ilçe binaları önünde yoğun güvenlik önlemi alan polis, uyarılara rağmen dağılmayan bazı gruplara biber gazı ve tazyikli suyla etti. Gruptakiler, yankesicilik yaptığını öne sürdükleri Hasan T.'yi ise linç etmek istedi, polis kalabalığı dağıtmak için havaya uyarı ateşi açtı.

Terör örgütü PKK'nın saldırılarını protesto etmek amacıyla akşam saatlerinde Kırkayak Parkı'nda toplanan kalabalık, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü. Atatürk Caddesi üzerinde bulunan HDP il binasına saldırmak isteyen kalabalıktakiler, parti önünde güvenlik önlemi alan polisler tarafından engellendi. Grup, daha sonra Demokrasi Meydanı'na kadar yürüyüp İstiklal Marşı okuyarak terör saldırılarını protesto etti. Bu sırada kalabalık arasında bulunan MHP Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Tolga Orhan, gruba seslenerek provokasyonlara karşı sağduyu çağrısında bulundu.

YANKESİCİ ŞÜPHELİSİNE LİNÇ GİRİŞİMİ

Demokrasi Meydanı'nda toplanan kalabalık, yankesicilik yaptığı iddia edilen Hasan T.'yi şüpheliyi linç etmek istedi. Bir süre kovaladıkları Hasan T.'ye yumruk ve tekmelerle saldıran gruptakiler güçlükle sakinleştirildi. Bu sırada parkta toplanan kalabalığın dağılması için polis, havaya uyarı ateşi açtı. Hasan T., olay yerinde bulunan bir sağlık görevlisinin ilk müdahalesinin ardından çağrılan ambulansla Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

HDP BİNASINA SALDIRMAK İSTEYENLERE MÜDAHALE

Demokrasi Meydanı'ndan gruplar halinde ayrılıp sloganlarla 8 Şubat Mahallesi'ndeki HDP Şehitkamil İlçe Başkanlığı'na yürüyen kalabalık, parti binasına saldırmak istedi. TOMA ve zırhlı araçlarla parti binası önünde güvenlik önlemi alan polis, ellerinde Türk bayrakları taşıyan gruba dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu. Yapılan uyarılara rağmen dağılmayarak binaya saldırmak isteyen kalabalığa polis, biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Polisin müdahalesiyle gruptakiler dağılırken, kentteki terör gösterileri ve olası gerginliğe karşı güvenlik önlemleri sürüyor.

Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, (DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Atatürk Caddesi Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title