Haberler

Gaziantep'te 'Hayal Ortağım' Uygulaması Kullanımda

Gaziantep'te 'Hayal Ortağım' uygulaması kullanımdaGAZİANTEP'te, Turkcell ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle görme engellilere ulaşımda kolaylık sağlayacak 'Hayal Ortağım' uygulaması hayata geçirilerek kullanıma sunuldu.

Gaziantep'te 'Hayal Ortağım' uygulaması kullanımda

GAZİANTEP'te, Turkcell ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle görme engellilere ulaşımda kolaylık sağlayacak 'Hayal Ortağım' uygulaması hayata geçirilerek kullanıma sunuldu.

'Hayal Ortağım' uygulaması ile görme engelliler, uygulama içerisinde geliştirilen 'ulaşım' özelliğini Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te kullanabilecek ve pilot uygulamanın geçerli olduğu otobüslerde engellere takılmadan seyahat edebilecek. İstanbul'dan sonra ilk kez Gaziantep'te beacon teknolojisi ile hayata geçirilen 'Hayal Ortağım', 'Yol Arkadaşım AVM' özelliği ile de, görme engelliler alışveriş merkezlerinde yardıma ihtiyaç duymaksızın dolaşıp alışveriş yapabilecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'nun katılımıyla Gaziantep'te düzenlenen toplantıda, iki taraf arasındaki işbirliği hayata geçirilerek 'Hayal Ortağım'ın yeni özellikleri tanıtıldı. Şahin ve Terzioğlu'na eşlik eden basın mensupları, 'Hayal Ortağım'ın, ulaşım ve 'Yol Arkadaşım AVM' özelliklerinin yanı sıra, görme engellilerin sinema deneyimini zenginleştiren ödüllü 'Cepten Sesli Betimleme' özelliğini de deneyimledi.

Toplantısında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, teknolojinin tüm imkanlarından faydalanarak şehrin yaşam standartlarının yükseltildiğini belirterek, "Gaziantep'te görevi devraldığımız günden bu yana teknolojinin bütün imkanlarından faydalanarak şehrimizin yaşam standartlarını yükselttik. Bugün Turkcell işbirliğiyle, Gaziantep'i görme engellileri için de akıllı şehir haline getirmek üzere önemli bir adım atıyoruz. Engelsiz şehir Gaziantep vizyonumuz çerçevesinde, toplu ulaşımı, alışveriş merkezlerimizi, sinemalarımızı görme engelliler için daha erişilebilir hale getiriyoruz" dedi.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ise Turkcell ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliklerinin fiberden makineler arası iletişim teknolojisine pek çok alana uzandığını ifade ederek, "Gaziantep, bugün ilk kez hayata geçen 'Hayal Ortağım' ulaşım özelliği ve 'Hayal Ortağım'ın sağladığı diğer imkanlar sayesinde, artık görme engelliler için de akıllı şehir. Turkcell olarak 'Hayal Ortağım' uygulamamızla dünya iletişim sektörüne örnek olduk. Şimdi bu uygulamayı akıllı şehir yaklaşımıyla birleştiriyoruz ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'yle işbirliği yaparak 'Hayal Ortağım'a ulaşım özelliğini ekliyoruz. Türkiye'de ilk defa Gaziantep'te hayata geçen, dünyaya da örnek olacak bu özellikle Gaziantep'te evinden çıkan görme engelli bireyler, akıllı duraklar ve otobüsler sayesinde rahatça şehir içerisinde dolaşabilecekler. Hayal Ortağım'ın diğer özelliklerinden faydalanarak sesli yönlendirmelerle AVM'lerde kolayca gezebilecek, sesli betimleme ile vizyon filmlerini görsel ayrıntıları kaçırmadan izleyebilecekler. Bu tür işbirliklerinin ülkemizin geneline yayılmasını ve Gaziantep'in engelleri kaldırmada tüm illerimize örnek olmasını umuyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kaan Terzioğlu Fatma Şahin Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title