Haberler

Gaziantep'te Gençlik Bayramı Kutlamaları

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Üniversitesi Atatürkçü Düşünce, Müzik ve Dans Toplulukları tarafından Atatürk Kültür Merkezinde 'Gençlik Bayramını Kutluyor' adlı program düzenlendi.

Konferansın açılışında konuşan Atatürkçü Düşünce Topluluğu Akademik Danışmanı ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü, her yıl 19 Mayıs'ta 'Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı' münasebetiyle etkinlik yaptıklarını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Tansü, "Üniversitemizin demokratik, özgür ortamında, Atatürkçü düşüncenin yayılması ve tanıtılması ile ilgili pek çok sivil toplum kuruluşlarıyla beraber konferans dizileri, sosyal içerikli etkinlikler, müzik ve dans grubu olmak üzere değerli gruplarla işbirliği içerisinde pek çok etkinliği gerçekleştiriyoruz" dedi.

"Atatürk, büyük nutkunun girişini 19 Mayıs 1919 Samsun'a çıktım" diye başlıyor diyen Yrd. Doç. Dr. Tansü, "25 ay süren bunun 11 ayı çetin savaşlara sahne olan Gazi şehrimizde, Gaziantep'te yaşıyoruz. Dolayısıyla gerçek özgürlüğün, gerçek bağımsızlığın, gerçek istiklali en iyi bilen insanların evlatları, torunları olarak bunun için hayatını kaybeden şehitlerle de şehrimizde bu güzide üniversitemizde, Gaziantep Üniversitesi'nde bu faaliyetleri gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasını yapan GAÜN Atatürkçü Düşünce Topluluğu Öğrenci Başkanı Arif Yıldız, "19 Mayıs tek bir günün adıdır belki. 19 Mayıs'ı önemli yapan sebep ise, yeni ve aydınlık bir geleceğin, bir devrimin, bağımsız bir Cumhuriyetin doğum günü olmasıdır. Gazi, 19 Mayıs günü bağımsızlık mücadelesini başlatmış ve bize Türk gençliğine koruyup, kollamamız için bir Cumhuriyet ve bir devrim emanet etmiştir. Türk istiklal ve Cumhuriyetini korumamız içinse kendisinin akıl ve bilim mirasçıları olmamızı ve hayatta en doğru yol gösterici olarak aklı ve bilimi almamızı istemiştir" ifadelerini kullandı.

Yıldız, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yıl boyu gerçekleştirdiğimiz her etkinlikle canla başla çaba sarf eden yönetim kurulu arkadaşlarıma ve topluluk üyesi kardeşlerime, her konuda arkamızda durup bize güç veren danışman hocamız Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü'ya, yıl içerisinde bizlerden desteklerini esirgemeyen sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum."

Program, Grup 3/40 ve dans topluluklarının gösterileriyle devam etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Mustafa Kemal Atatürk Arif Yıldız 19 Mayıs Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
title