Haberler

Gaziantep'te Evlerdeki Atık İlaçlar Toplanıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde kullanılmayan ilaçların değerlendirilmesi için "Evsel Atık İlaçların Bertarafı" projesi başlattı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde kullanılmayan ilaçların değerlendirilmesi için "Evsel Atık İlaçların Bertarafı" projesi başlattı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sağlık İl Müdürlüğü koordinasyonunda Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Şahinbey Belediyesi ve TEB 8. Bölge Gaziantep Eczacılar Odası'nın katkıları ile yapılan proje kapsamında 14 kuruma ilaç toplama kutuları yerleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yetkilileri, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yanlış ve gereksiz ilaç kullanımı, tedavi maliyetleri ve halk sağlığını etkileyen ciddi bir sorun olarak devam ettiğini ifade ettiler.

Bu kapsamda projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden yetkililer, şunları kaydetti:

"Proje, vatandaşı bilgilendirmeye yönelik olup ve ilerleyen dönemlerde proje alanı büyütülecektir. Vatandaşlar, biriktirdikleri ilaçları kutulara atabilecekler. Kutu noktaları olarak, güvenlik ve vatandaşların işleri nedeniyle yoğunlukla gittikleri kurumlar seçildi. Kutular dolduğunda ilgili kurumda kutulardan sorumlu personel Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığını arayacak ve kutuların boşaltımı sağlanacak. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak ilaçların toplanması ve bertarafının sağlanması ayağında yer alıyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Şahinbey Belediyesi Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title