Haberler

Gaziantep'te Emniyet Tedbirleri

Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddelerin av bayileri dışındaki işyerlerinde satışının yasaklandığını bildirdi.

Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddelerin av bayileri dışındaki işyerlerinde satışının yasaklandığını bildirdi.

Taşdöğen, yazılı açıklamasında, oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddelerin bazı ehil olmayan kişilerce satılması ve kullanılması nedeniyle ölüm veya yaralanmalarla sonuçlanan kazaların meydana geldiğini hatırlattı.

Bu yüzden bir dizi karar alındığını ifade eden Taşdöğen, bu kapsamda oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddelerin ilgili tüzük kapsamında izin verilen av bayileri dışında bakkal, market, pastane, hırdavatçı, kırtasiye, oyuncakçı gibi işyerlerinde satışının yasaklandığını belirtti.

Kentte resmi ve dini bayramlar, yerel milli günler, resmi kurum ve kuruluşların açılış törenleri haricinde havai fişek atımının yasaklanmasına, sadece gerekli izinlerin alınması şartıyla saat 22.30'a kadar havai fişek kullanımına izin verilmesine karar verildiğini vurgulayan Taşdöğen, şunları kaydetti:

"Artık düğün, nişan, doğum günü gibi kutlamalarda şenlik ve işaret fişeklerinin kullanımı için ilçe kaymakamlıkları ve ilçe emniyet müdürlüklerinden 1 iş gününden önce müracaat ederek izin alınması gerekiyor. Ayrıca havai fişek gösterileri 15 dakika içerisinde bitirilecek ve saat: 22.30' dan sonra yapılmayacak. İzin alınmadan havai fişek atan kişilere 189 TL idari para cezası, ticari işletmelere ise bin 929 ila 9 bin 659 lira arasında idari para cezası uygulanacak.'

Düğünlerde havaya ateş açılması

Taşdöğen, kentteki düğünlerde ve çeşitli eğlence yerlerinde silahla ateş eden şahısların bir başkasının canına ve malına zarar verdiğini belirterek, bu kapsamda 1 Ocaktan bu yana meydana gelen olaylarda çocukların da bulunduğu çok sayıda vatandaşın değişik yerlerinden yaralandığı ya da mallarının zarar gördüğü 19 olayın meydana geldiğini kaydetti.

Bu tür acıların yaşanmaması için gerekli tüm önlemler alındığını ve sorumlular hakkında adli ve idari işlem yapıldığını aktaran Taşdöğen, işlem yapılan zanlıların silaha el konulduğunu, silah ruhsatlıyla ruhsatın iptal edildiğini bildirdi. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title