Haberler

Gaziantep'te Eğitim Çalıştayı Düzenlendi

Gaziantep'te eğitim çalıştayı düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Ercan Demirci, Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi tarafından Şehitkamil Kongre Merkezi'nde düzenlenen çalıştayın açılışında, Gaziantep'in gelişebilmesi ve huzur bulabilmesi için eğitimin üst düzeyde olması gerektiğini söyledi.

Kentin göç almaya başladığını hatırlatan Demirci,  şöyle konuştu:

"Gaziantep'in öğrenci sayısı bazı şehirlerin nüfusundan fazla. Bürokraside en büyük yük bizim omuzlarımızda. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bizim de diğer alanlardan destek almamız gerekir. Ortak akıl oluştuğu anda soyut hedefler somuta dönüşür. Gerçekleşen bu çalıştayın Gaziantep'in de Türkiye'nin de eğitimine katkı sağlamasını diliyorum."

Vali Ali Yerlikaya da gelecek nesillerin eğitimine verdikleri önemi vurgulayarak, her zaman bardağın boş tarafından bakıldığını söyledi.

Yerlikaya, şöyle devam etti:

"Hayatımızda her zaman istediğimiz oluyor mu. Bize düşen daha güzele, iyiye ulaşmak için gayret göstermek. Binlerce öğrencinin geleceği siz ilçe milli eğitim müdürlerinin, müfettişlerin, eğitimcilerin elinde şekilleniyor. Sizin heyecanınız, isteğiniz, azminiz her şeyi belirliyor."

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz ise Gaziantep'in eğitimde Türkiye ortalamasının altında olduğunu ifade etti.

Gaziantep'in Türkiye'nin en büyük kentlerinden biri olmasına rağmen eğitimde istedikleri yerde olamadıklarını anlatan Yanmaz, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG)  ve Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) 70 ve 71. sırada yer aldıklarını belirtti.

Yanmaz, eğitim çalıştayıyla ilin eğitim eksiklerini tespit edip çözümler bulmayı hedeflediklerini belirterek, "Proje kirliliğini önleyerek uygulanabilir olanları takip edip bir şemsiye altında toplamayı, il genelinde yürütülen çalışmaları belirli bir takvime bağlayarak bütün kesimlerin dikkatini eğitim projelerine çekmeyi ve eğitimde farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz" dedi.

"Okullardaki tüm çalışanlar eğitilecek"

Yanmaz, hazırlığını tamamladıkları 14 ana başlıktan oluşan Eğitimde Başarıyı Arttırma Projesi ile ilgili bilgi verdi.

Proje kapsamında her ayın yüksek performanslı okulunu seçeceklerini kaydeden Yanmaz, "Okullarımız kendi kulvarında yarışacak. Mahalli hizmet içi eğitim binamızda okullardaki tüm çalışanlar eğitilecek. Okullarda ders başlamadan önce öğrencilerle okuldaki tüm çalışanlar, 20 dakika kitap okuyacak. Ölçme ve değerlendirme birimleri kurulacak. Yetişkinleri de kapsayan öğrenme şenlikleri yapılacak" diye konuştu.

Dört gün sürecek çalıştayın açılışına AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Ercan Demirci Şehitkamil Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
title