Haberler

Gaziantep'te Bayram Hazırlıkları

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda bayram geçirmeleri için hazırlıklarını tamamladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda bayram geçirmeleri için hazırlıklarını tamamladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, belediye ekipleri 4 günlük bayram tatili ve öncesinin huzurlu geçmesini sağlamak amacıyla ulaşım, güvenli alışveriş, mezarlık, turizm konusunda bir takım tedbirler aldı.

Bayramda Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüs ve tramvaylar ücretsiz olurken, özel halk otobüsleri ise indirimli hizmet verecek.

Ayrıca, ücretsiz otobüs seferlerine ek olarak arefe ve bayramın ilk gününde Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı otobüsler Balıklı Meydanı'ndan Yeşilkent ve Asri mezarlığa ücretsiz hizmet verecek.

Bayram boyunca 24 saat vatandaşa hizmet sunacak Mezarlık Müdürlüğü ekipleri, akraba veya yakınlarının mezarlarını ziyaret edecek kadınlara şal hediye edecek. Refüj düzenleme, asfaltlama ve temizlik çalışmalarının yapıldığı mezarlıklarda ayrıca, 24 saat anons sistemiyle Kur'an-ı Kerim okunacak.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi merkez ve ilçelerdeki mezarlıklarda yaklaşık 5 bin fidanı ücretsiz dağıtacak.

Bu arada Zabıta Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren motorize, mobil, sivil ve resmi ekipler, dilenci, seyyar satıcı ve işportacılara karşı tedbir alırken, vatandaşın alışveriş yaptığı işletmelerde rutin denetlemelerin dışında, satışa sunulan ürünler ve satış ortamlarında denetimlerini sıklaştırdı.

Vatandaşlar bayramda yaşayacakları tüm olumsuzlukları Büyükşehir Belediyesinin "ALO 153" hattını arayarak bildirebilecek.

Kaynak: AA / Yerel

Yeşilkent Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title