Haberler

Gaziantep'te Asayiş Uygulamaları

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan uygulamalarda toplamda 317 bin 969 şahıs ile 44 bin 378 araç sorgulanırken, çeşitli suçlardan aranan bin 127 şahıs yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklama da, "İlimizde var olan huzur ve güven ortamının devamını sağlamak, vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması ile birlikte kamu güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması amacıyla 2015 Yılı Ocak-Şubat-Mart aylarında, Şehitkamil ve Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğümüz Devriye Ekipler Amirliğince emrinde görevli resmi ekiplerimizin sorumluluk alanında meydana gelen Otomobil-Motosiklet Hırsızlığı, Kasten Yaralama, Kaçak Olarak Yurda Mal Sokulması, ayrıca Okul Önlerinde Güvenlik Önlemi alınması, Park-Bahçe-Yol Uygulaması, İnternet Kafe ve Salonu denetlenmesi ile ilgili yapılan çalışmalarda; Otomobil ve Motosiklet Hırsızlığı olayları ile ilgili çalıntı durumda olan (40) otomobil ve (37) motosiklet bulunarak adli işlemleri sonrası sahiplerine teslim edilmiştir.

Huzur ve güven ortamının devamını sağlamak üzere yapılan genel uygulamalarda ruhsatsız olan veya olaylarda kullanılan (123) Tabanca, (99) Av Tüfeği, (8) kurusıkıdan çevirme olarak ifade edilen Tabanca, (77) Kurusıkı Tabanca, (3107) çeşitli çap ve ebatta Fişek, yine suçta kullanılmış olan, taşınması veya bulundurulması yasak olan (97) kapsam dışı bıçak ele geçirilmiş ve gerekli yasal işlemler yapılmıştır.

Uyuşturucu ticareti yapan şahıs ve organizasyonlara ilişkin yapılan çalışmalarda (20,6) Kg. Esrar, (186,4) Gr. Eroin ile (3,710) adet uyuşturucu hap ele geçirilmiş ve gerekli yasal işlemler yapılmıştır.

Yapılan denetimlerde kaçak olarak yurda sokulan (154.892) paket sigara ile (450) Kg çay ele geçirilmiş ve gerekli yasal işlemler yapılmıştır.

Okul önleri, Park-Bahçe ve yollarda muhtelif zamanlarda uygulamalar yapılmış, zaman zaman İnternet Kafe ve Salonlar denetlenmiştir. Okul önlerinde yapılan uygulamalarda (19.734) şahıs, çocukların olumsuz yönden etkilenmesini önlemek için İnternet kafelere yönelik yapılan uygulama ve denetimlerde (1581) şahıs, amacına uygun işletilmesini sağlamak üzere Kahvehanelere yönelik yapılan uygulamalarda (4111) şahıs, yine halkımızın rahatça gezip dolaşabilmesi için (7047) şahıs üzerinde park ve bahçelerde uygulama yapılmıştır. Bu uygulamalarda, (92) kahvehaneye, (59) internet kafeye, (1435) yerli ve yabancı şahsa mevzuata uygun hareket etmedikleri için idari yönden Kabahatler Kanununa göre cezai işlemler yapılmıştır. Bu uygulamalar ve çalışmalar neticesinde; toplamda (317.969) şahıs ile (44.378) araç sorgulanmış, çeşitli suçlardan aranan (1127) şahıs yakalanmıştır. Yapılan uygulamalarda yakalanan şüpheli şahıslar ile ele geçen malzemelerle ilgili birimlerimizce adli işlemler yapılarak gereği yapılmıştır "denildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şehitkamil Şahinbey Yerel Haberler

title