Haberler

Gaziantep'te, Aa Destekli "Medya İletişim" Eğitimi

BEKAM ve AA iş birliğinde düzenlenen eğitim sona erdi.

Gaziantep'te, Bilim Eğitim ve Kültür Araştırmaları Merkezi (BEKAM) ile Anadolu Ajansı (AA) iş birliğinde, muhabir yetiştirmek ve sektöre insan kaynağı sağlamak amacıyla düzenlenen "Medya İletişim" eğitimi sona erdi.

AA Haber Akademisi koordinatörlüğünde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle Bülbülzade Vakfı'nda temel fotoğrafçılık, kameramanlık, haber yazma ve kurgu teknikleri eğitimleri, alanında uzman kişilerce verildi. Bir ay süren eğitimlere mülakatla belirlenen 30 öğrenci katıldı. Eğitim programı sonunda kursiyerlere Anadolu Ajansı tarafından katılım belgesi verildi.

AA Haber Akademisi Koordinatörü Hayri Çetinkuş, eğitim programının kapanış töreninde yaptığı konuşmada, Anadolu Ajansı'nın uluslararası habercilik atılımlarına AA Genel Müdürü Şenol Kazancı ile hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Anadolu Ajansı'nın bir dünya markası olduğuna vurgu yapan Çetinkuş, "Anadolu Ajansı, habercilik faaliyetleriyle birlikte eğitim faaliyetlerine de büyük önem vermektedir. Dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen medya mensuplarına uluslararası nitelikte Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde eğitim programları düzenliyoruz. Eğitimlerimizi bilimsel yöntemlerle veriyoruz. Anadolu Ajansı'nın 95 yıllık hafızasını usta çırak ilişkisi yöntemiyle katılımcılarımıza aktarıyoruz" ifadesini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı'ya desteklerinden ötürü teşekkür etti. Dünyanın hızlı bir değişim dönüşümden geçtiğini ve kursun amacının anlaşılabilmesi için zamanın ruhunu iyi analiz etmek gerektiğini ifade eden Şahin, dünyanın bilgi becerisini dünya barışı ve huzuru için kullanmasını bilen insan gücüne ihtiyacı olduğunu söyledi.

Doğrunun, haklının, mağdurun ve muhtacın yanında olmak, adaleti merkeze almak ve fotoğrafın tamamını gösteren bakış açısına sahip olmak gerektiğini bildiren Şahin, "Bu projenin ne kadar önemli olduğunu gösteren bir bakış açısı. Biz çok kurslara katıldık, çok sertifika törenlerine katıldık, onların içerisinde en önemlisinin ve en kıymetlisinin bu olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

AA'nın son yıllarda dünyayı kuşatan bakış açısıyla yenilendiğini aktaran Şahin, "Anadolu Ajansı ile bakanlığımız ve milletvekilliğim döneminde de çok yoğun çalışma fırsatı buldum. Son yıllardaki değişimin dönüşümün ve bütün dünyayı kuşatan bakış açısıyla nasıl yenilendiğinin birebir şahidiyim" ifadesini kullandı.

Doğru, tarafsız ve bağımsız haberciliğin ülke coğrafyasında hakim olmasını sağlamak gerektiğine dikkati çeken Şahin, "Biz sadece kendi istediğimiz, yalnızca kendi bakış açımızla bir dünya istemiyoruz. Herkesin eşit bir şekilde mesafe aldığı, hiçbir vesayetin olmadığı, milli iradenin hakim olduğu bütün haberin aynı değerde toplumda karşılığını bulduğu ve toplumun iradesine hükmedilmeyen bir bakış açısı istiyoruz. Bu ülkede yıllarca bunun üzerinde siyaset yapıldı, vesayetler uygulandı ve algı operasyonları yapıldı. Milli iradenin hakim olmaması yönünde çok ciddi çalışmalar yapıldı. Bedelini kim ödedi? Hep birlikte ödedik" diye konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise geleceğe taşınacak bir medeniyet düşüncesinin işçileri olarak eğitim programını önemsediğini belirtti.

Anadolu Platformu ve Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir de Anadolu Ajansı'nın Anadolu'nun hafızası olduğu dile getirdi. AA'nın Türkiye'de Anadolu insanının iyi şeyler yaptığını dünyaya gösterdiğini kaydeden Aldemir, "Türkiye'de hep kötü şeyler haber olurdu ama Anadolu Ajansı iyi şeyleri haber yaparak dünyaya Türkiye'de Anadolu insanın iyi şeyler yaptığını öğretti. Dünyanın değişik yerlerinde bu topraklara gönül bağı olanları yeniden umutlandırdı, heyecanlandırdı. Bu son derece önemli, bu bir zihinsel devrimdir çünkü bizim buralardan batı medyası hep olumsuz şeyleri gösteriyordu" değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere katılım belgeleri verildi. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Bülbülzade Vakfı Anadolu Ajansı Fatma Şahin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title