Haberler

Gaziantep'te, Aa Destekli "Medya İletişim" Eğitimi Başladı

BEKAM ve AA iş birliğinde düzenlenen eğitime, başvurular arasında mülakatla seçilen 22 kişi katılıyor.

Gaziantep'te, Bilim Eğitim ve Kültür Araştırmaları Merkezi (BEKAM) ile Anadolu Ajansı (AA) iş birliğinde, muhabir yetiştirmek ve sektöre insan kaynağı sağlamak amacıyla hazırlanan "Medya İletişim" eğitimi başladı.

Merkezin koordinatörü Nuri Sinopluoğlu, Bülbülzade Vakfı'nda düzenlenen kursun açılışında, hazırladıkları çalışmaya, Gaziantep Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve AA'nın destek verdiğini söyledi.

BEKAM olarak son teknolojiyle donatılmış televizyon stüdyosu ve radyoya sahip olduklarını ifade eden Sinopluoğlu, "Medya sektöründe görev almak isteyen gençlere fırsat sunmayı ve sektöre insan kaynağı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Kentteki basın sektöründe böyle bir eğitim programına ihtiyaç duyulduğunu aktaran Sinopluoğlu, kurslara yaklaşık 300 kişinin başvurduğunu, mülakatla seçilen 20 kişinin ise bugün eğitime katıldığını vurguladı.

Sinopluoğlu, kursun tüm katılımcılara hayırlı olmasını diledi.

AA Gaziantep Bölge Müdürü Ahmet Caner Baysal ise Gaziantep'te düzenlenen eğitimin diğer kentlere de örnek olacağına inandığını söyledi.

Anadolu basınının ve gazetecilik mesleğine gönül veren gençlerin desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Baysal, "Anadolu Ajansı 94 yıllık bir kurum. Böylesine geçmişi olan kurum elbette gazetecilik konusunda önemli tecrübeleri sahip. Eğitimin başarılı geçeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Baysal, 4 hafta sürecek kursta katılımcılara "fotoğrafçılık", "kameramanlık" ve "habercilik" konularında eğitim verileceğini sözlerine ekledi.

Bu arada eğitimin ilk gününde AA Gaziantep Bölge Müdürlüğü'nde görevli Başmuhabir Hasan Özkal, "haber kaynakları" konulu ders verdi. - Gaziantep

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Gaziantep Üniversitesi Bülbülzade Vakfı Anadolu Ajansı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title