Haberler

Gaziantep'te 9 İlçenin 8'ini AK Parti Kazandı

Güncelleme:

Gaziantep'te, 2009 seçimlerinde 9 belediyenin 7'sini kazanan AK Parti, 2014 seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara 8 belediye başkanlığını kazandı.

Gaziantep'te, 2009 yerel seçimlerinde 9 belediyenin 7'sini kazanan AK Parti, 2014 seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara 8 belediye başkanlığını kazandı. Oğuzeli İlçesi'ni MHP'ye kaptıran AK Parti'nin bu ilçedeki seçim sonuçlarına da itiraz edeceği belirtildi.

Büyükşehir statüsündeki Gaziantep'te, 2009 yerel seçimlerinde AK Parti, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile 9 ilçeden 7'sini kazandı. AK Parti, İslahiye'yi Demokrat Parti'den Malike Uludağ'a, Yavuzeli'ni ise CHP'li Mehmet Kemal Sakaroğlu'na kaptırdı.

30 Mart 2014 seçimlerinde ise AK Parti, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Fatma Şahin'i, 2009 seçimlerinde kaybettikleri Yavuzeli İlçesi'nde ise CHP yeniden aday göstermediği için AK Parti'ye katılan Mehmet Kemal Sakaroğlu'nu aday gösterdi. 3'ü merkez, 9 ilçede, 3 bin 870 sandıkta 1 milyon 91 bin 859 seçmenin bulunduğu kentte dün yapılan seçimlerde, kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti bir önceki seçimlerde kaybettiği İslahiye ve Yavuzeli'nde seçimi kazanırken, Oğuzeli Belediye Başkanlığını ise MHP'li Mehmet Sait Kılıç'a kaptırdı.

Kesin olmayan sonuçlara göre Gaziantep'in ilçe belediye başkanları şöyle:

"Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Nurdağı Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Yavuzeli Belediye Başkanı Mehmet Kemal Sakaroğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç."

Öte yandan, kesin olmayan sonuçlara göre, Oğuzeli Belediye Başkanlığını 659 oyla MHP'ye kaptıran AK Parti'nin sonuçlara itiraz edeceği öğrenildi. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Ak Parti Yavuzeli Oğuzeli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title