Haberler

Gaziantep'te 80 Çocuk Muhafaza Altına Alındı

Gaziantep’te emniyet güçleri tarafından sokakta dilenen çocuklarla ilgili yapılan çalışmalarda 80 çocuk muhafaza altına alındı.

Gaziantep'te emniyet güçleri tarafından sokakta dilenen çocuklarla ilgili yapılan çalışmalarda 80 çocuk muhafaza altına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 30 Nisan-3 Mayıs 2015 tarihleri arasında 53'ü Suriye uyruklu 80 çocuk sokakta dilenmekten dolayı muhafaza altına alındı. Muhafaza altına alınan Suriyeli çocuklardan 32'sinin ailelerine, Gaziantep Valiliği'nin 24 Aralık 2014 tarih ve 3340 sayılı kararı gereği, çocuklarını ikinci defa dilendirdikleri tespit edildiği takdirde ailenin tamamının kampa gönderileceği yazılı olarak tebliğ edildi. 21 Suriyeli ile 2 Türk çocuk ise idari işlemler yapılması için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Dilenci Toplama Merkezi'ne gönderildi. Türk vatandaşı çocukların 6'sı idari işlem yapıldıktan ailelerine teslim edildi.

Emniyet Müdürlüğü, çocukları her türlü istismardan korumak amacıyla yürütülen hizmetlerin yanı sıra vatandaşlardan da bu çocuklardan hizmet almamalarını isteyerek şu uyarılarda bulundu:

"Lütfen çocuklardan alışveriş yaparak onları sokağa mahkum etmeyelim. Sokakta çalışan/dilenen çocuklara verdiğiniz her paranın sokağa çalışan/dilenen yeni bir çocuğun çıkmasını teşvik edeceği unutulmamalıdır."

Açıklamada, küçük yaştaki çocukların dilendirilmesinin Emniyet Müdürlüğü'nce sürekli takip edildiği, vatandaşların bu konudaki şikayet ve müracaatlarını 155 Polis İmdat ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı 153 Zabıta hattına bildirmeleri halinde gerekli işlemlerin derhal yapılacağı bildirildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Valiliği Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title