Haberler

Gaziantep'te 5 Kişinin Öldüğü Kavga

Gaziantep'te 4 ay önce 5 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı iki aile arasındaki silahlı ve bıçaklı kavgaya ilişkin 12'si tutuklu 22 sanık hakkında toplam 104 yıl müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, Bozan Polat'ın kızı Aynur Polat'ın, Süleyman Akar'ın oğlu Bilal Akar ile evli olduğu ve İngiltere'de yaşayan çiftin 2 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmasının ardından aileler arasında mal paylaşımı nedeniyle anlaşmazlık çıktığı belirtildi.

Bozan Polat'ın oğlu Serdar Bolat'ın olay günü Eydibaba Mahallesi'ndeki bir akrabasının düğününe gittiği ve burada karşılaştığı Akar ailesinin fertleri tarafından darbedildiği ifade edildi. Bunun üzerine Bozan Polat'ın, Akar ailesinden 4 kişinin çalıştığı taksi durağına geldiği ve bu kişilerin iş yerinde çalıştırılmamasını aksi taktirde araçların zarar göreceğini söylediği belirtildi.

İddianamede, durumdan haberdar olan Akar ailesinin fertlerinin yanlarına aldıkları av tüfeğiyle durağın yakınında beklemeye başladığı, gruptan ayrılan Süleyman Akar, Remzi Akar, Mahmut İnce ve Ahmet Gülmez'in durakta bekleyen Bozan Polat ile konuşmaya geldiği ancak bir anda kavganın başladığı vurgulandı. İddianamede, kavgayı gören Akar ailesi fertlerinin tüfekle ateş açarak taksi durağına geldiği, Serdar Polat'ın da aracındaki av tüfeğiyle gruba ateş açtığı ifade edildi.

Kavgada, Bozan Polat'ın olay yerinde öldüğü, yaralanan Remzi Akar, Mahmut İnce, Ahmet Gülmez, Süleyman Akar, Salih Akar, Mustafa Akar ve olayla ilgisi bulunmayan Mehmet Acar'ın yakındaki özel hastaneye kaldırıldığı kaydedildi. Olay yerinden ayrılan Serdar ile Sait Bozan kardeşlerin, anneleri Fatma Bozan'ı alarak tekrar olay yerine döndüğü ve Akar ailesinin diğer fertleriyle yeniden kavga ettikleri aktarıldı. Bu sırada Fatma Polat'ın yeğeni Halil Baran Gülmez'i boğazından bıçaklayarak öldürdüğü belirtilen iddianamede, yaralanan Ahmet Gülmez, Remzi Akar ve Mahmut İnce'nin de hastanede yaşamını yitirdikleri belirtildi.

İstenen cezalar

İddianamede, sanıklardan Serdar ve kardeşi Sait Polat hakkında Remzi Akar, Mahmut İnce ve Ahmet Gülmez'i öldürülmesiyle ilgili üçer kez müebbet hapis, Süleyman, Mustafa ve Salih Akar'ın yaralanmasıyla ilgili öldürmeye teşebbüs iddiasıyla üçer kez müebbet hapis ve Akar ailesinden 16 kişiyi öldürmeye teşebbüs iddiasıyla da onaltışar kez ayrı ayrı müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.

Fatma Polat'ın, Halil Baran Gülmez'in bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin müebbet hapis, o sırada olay yerinde bulunan oğulları Serdar ve Sait Polat da eylem ve fikir birliği içerisinde 'kasten öldürme' suçunu işledikleri iddiasıyla ayrı ayrı müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

Sanıklardan Salih Akar (36), Süleyman Akar, Mustafa Akar (29), Abdullah Akar (25), Mustafa İnce, Ali Akar, Salih Akar (33), Muhittin Akar, Mustafa Akar (39), İbrahim Gülmez, Serdar Gülmez, Ümit Gülmez, Osman Akar, Mazlum Akar, Mahmut Akar, Abdullah Akar (34), Engin Ulucan, Mustafa Erdil ve Müslim İnce, Bozan Polat'ın öldürülmesine ilişkin fikir ve eylem birliği içerisinde oldukları iddiasıyla müebbet ve Serdar ile Sait Polat'ı öldürmeye teşebbüs iddiasıyla da  ayrı ayrı iki kez müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa İnce Sait Polat Osman Akar Gaziantep Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title