Haberler

Gaziantep'te 337 Ton Kaçak Kömüre El Konuldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, piyasaya sürülmek üzere olan 337 ton kaçak kömüre el koydu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, piyasaya sürülmek üzere olan 337 ton kaçak kömüre el koydu.

Yapılan denetim sonucunda Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile hareket eden Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Nizip yolu üzerinde çuvallanmış ve çuvallanmak üzere bekleyen toplam 337 ton kömüre el koydu.

Zabıta Daire Başkanlığı Ekipleri, yapılan kontrollerde il dışından getirilen ve piyasaya sürülmek üzere olan kalitesiz kömür ile sanayi tipi konutlara uygun olmayan kömürlerin yer aldığı farklı kurum ve firmalara ait ibarelerin yer aldığı çuvallara el koydu.

El konulan 16 kamyon (337 ton) kaçak kömür, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı GATEM Kömürcüler Sitesi içerisinde bulunan yediemin deposuna taşındı.

Gaziantep'in hava kalitesinin korunması için düzenli olarak denetim yaptıklarını vurgulayan zabıta yetkilileri, kentin giriş ve çıkışlarında kurulan kontrol noktalarında kömürleri taşıyan araçlarda irsaliye, uygunluk belgesi denetimleri yaptıklarını ifade etti.

Kent içerisinde doğalgaz dışında katı ve sıvı yakıt kullanan binalarda kullanılan yakıt kalitesini de kontrol ettiklerini belirten yetkililer, periyodik olarak gerçekleştirdikleri düzenli eğitim programları ile de sağlıklı ve verimli yakma usulleri hususunda kullanıcıları bilinçlendiriyor.

Yetkililer ayrıca, vatandaşlara kalitesiz, kaçak yakıt kullanan, bilinçsiz yakma işlemi gerçekleştiren firmaları Alo 153 hattını arayarak bildirebileceklerini hatırlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Nizip Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title