Haberler

Gaziantep'te 3'üncü Penye Tekstil Teknolojileri Fuarı Açıldı

Güncelleme:

GSO ve PENKON Penye Konfeksiyoncular Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen, 3. PENTEX Penye Tekstil ve Teknolojileri Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve PENKON Penye Konfeksiyoncular Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen, 3'üncü PENTEX Penye Tekstil ve Teknolojileri Fuarı, düzenlenen törenle açıldı.

Ortadoğu Fuar Merkezi'nde yapılan açılışa Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılışında konuşan Vali Erdal Ata, Gaziantep'in tarihi ipek yolu üzerinde kurulduğunu hatırlatarak, yapılan fuar organizasyonlarını önemsediklerini belirtti. Vali Ata, "Gaziantep dünyanın 177 ülkesine ihracat yapan bir kent. Böylesi bir asırda ayakta kalabilmek için rekabet edebilmek için bu tür organizasyonları önemsiyoruz. Tekstil ve konfeksiyonda genel olarak baktığımız zaman ülkemizde asla vazgeçmememiz gereken sektörlerin başında geliyor. Türkiye genelinde 2013 yılında konfeksiyonda ve tekstilde toplam ihracat rakamı 26 milyar dolar. Bunun da ciddi bir rakam olduğunu düşünüyorum. Bundan sonrada bu sektörün giderek büyüyeceğine inanıyorum" dedi.

FATMA ŞAHİN: ORTADOĞU'NUN FUAR MERKEZİ OLMAK İSTİYORUZ

GSO BAŞKANI KONUKOĞLU: TEKSTİL İHRACATI 1 MİLYAR DOLAR OLMALI

GSO Başkanı Adil Konukoğlu'da fuarların önemine dikkat çekti. Tekstil sektöründe ithalatın önünü kesmek için çalıştıklarını vurgulayan Konukoğlu, "Bu sektörün insanlara katkısına baktığımız zaman çok farklı noktalarda olduğunu görürüz. En çok iş imkanı sağlayan bu sektöre el birliği ile sahip çıkmalıyız. Yıllardır Türkiye ithalatın kesilebilmesi için mücadele veriyor. El birliği ile bunu yapıyor ama maalesef önümüze farklı farklı sorunlar çıkabiliyor. AB veya diğer işlemlerden dolayı zaman zaman sıkıntı yaşıyoruz. Şu anda dokuma ve sentetik ipliklerde yapılacak olan fon için bir çalışma var. Ama bu konu bakanlıkta engellenmek üzere. Bunun engellenmesi konfeksiyoncuların önünü kesecektir. Bu sektörün Gaziantep'teki ihracatı 127 milyon dolar. Bu rakam yetersiz ve biz mutlaka bunu milyar dolarlar seviyesine çıkarmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Türkiye Moda Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk de, Gaziantep insanları ve girişimci ruhu ile ön plana çıktığını belirterek, "Burada 3 derneğimiz var ve bunlar çok iyi çalışıyorlar. Biz buraya geldiğimizde her zaman bir şeyler isteniyor. Tatlısı veya fıstığı meşhur ama insanını İstanbul'a götüremiyoruz. Biz her zaman Gaziantep sanayisi ve girişimcileri önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

Penyeci ve Konfeksiyoncular Derneği Başkanı Mehmet Haskaya ise, gün geçtikçe sektörleri ile başarılı çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Haskaya, fuarlarla birlikte yapılan başarılı hizmetleri görünür hale getirdiklerine değinerek, "Bundan yıllar önce bu kentte hazır giyim dendiğinde Çin'de üretilmiş kalitesiz ürünler olarak görülüyordu. Ancak son 3 yıl içinde bu fuar sayesinde neler ürettiğimizi gözler önüne seriyoruz. Biz bu sektörümüzü daha iyi yerlere getirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından fuarın açılışı yapıldı. Protokol üyeleri daha sonra stantları gezerek ürünleri inceledi.

İSTANBUL 1453 KAPALI ÇARŞI DEFİLESİ

Stantları gezen protokol üyeleri daha sonra fuar alanında hazırlanan podyuma geldiler. Katılımcılar burada İstanbul Aydın Üniversitesi Moda ve Tasarım Bölümü öğrencilerinin hazırladığı 'İstanbul 1453 Kapalı Çarşı' defilesi sergilendi. 44 parça tasarımdan oluşan defilede öğrenciler kendi tasarladıkları ve kendi elleriyle yaptıkları kıyafetleri giyerek podyuma çıktı. 1453 İstanbul'undan esinlenerek hazırlanan kıyafetlerin sergilendiği defile katılımcılardan büyük alkış aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adil Konukoğlu Fatma Şahin Gaziantep Türkiye Politika Güncel Haberler

title