Haberler

Gaziantep'te 3 Asırlık Cami Ibadete Açıldı

Gaziantep'te, yaklaşık 300 yıl önce inşa edilen tarihi Ayşe Bacı Camisi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilerek yeniden ibadete açıldı.

Gaziantep'te, yaklaşık 300 yıl önce inşa edilen tarihi Ayşe Bacı Camisi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilerek yeniden ibadete açıldı.

Savcılı Mahallesi'nde 300 yıl önce inşa edilen tarihi Ayşe Bacı Camisi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edildi. Restorasyonu tamamlanan caminin açılışı törenle yapıldı. Açılışa; Vali Ali Yerlikaya, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Müftüsü Ahmet Çelik, il protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla hizmete açıldı. Protokol üyelerinin katıldığı restore edilen camide Cuma namazını İl Müftüsü Ahmet Çelik kıldırdı.

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve Savcılı Mahallesi Muhtarı Ökkeş Titiz, 303 yıllık geçmişi olan tarihi caminin restore edilerek hizmete sunulmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, "Mahallemizde bulunan bu tarihi cami restore edilmeden önce çok kötü bir haldeydi. İl ve ilçe yöneticileri ile görüşerek bu caminin restore edilmesini istedik, onlarda bize gereken desteği verdi ve Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz tarihi Ayşe Bacı camimizi restore ederek, teslim etti. Ayşe Bacı Camisi eski haline sadık kalınarak ve 500 kişi ibadet edebilecek kapasite restore edildi" dedi.

Camide restorasyon sonrası kılınan ilk Cuma namazının ardından Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından vatandaşlara yemek ikram edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Çelik Ayşe Bacı Gaziantep Şahinbey Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title