Haberler

Gaziantep: Tarihi Araban Kalesi İlgi Bekliyor

Gaziantep'in Araban İlçesi'nde Bulunan Tarihi Araban Kalesi'nin Turizme Kazandırılması İçin Girişimlerde Bulunulması İstendi.

Gaziantep'in Araban İlçesi'nde bulunan tarihi Araban Kalesi'nin turizme kazandırılması için girişimlerde bulunulması istendi.

Araban Umum Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Maho Aydın, Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kooperatifi Başkanı Mehmet Bazlama, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan ve Şoförler Odası Başkan Vekili Mehmet Dağdeviren, yüzyıllardır medeniyetlere ev sahipliği yapmış tarihi Araban Kalesi'nin restore edilerek turizme kazandırılması gerektiğini belirtti. Kültür Bakanlığı ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün konuyla ilgili bir çalışmada bulunmasını isteyen oda ve dernek temsilcileri, tarihi eserlere büyük önem veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in de tarihi Araban Kalesi'ne gelerek gezi ve incelemede bulunmasını istedi.

Oda ve dernek temsilcileri, bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle yok olmaya yüz tutmuş tarihi kalenin kurtarılmasını beklediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

''Yüzyıllardır uygarlıklara ev sahipliği yapmış Araban Kalesi, gerekli restorasyon ve bakım çalışmaları yapılarak Nizip İlçesi'ndeki Antik Zeugma Kenti gibi turizme kazandırılmalı. Bakımsızlıktan ve ilgisizlikten yok olmaya yüz tutmuş tarihi Araban Kalesi'ni bir turizm merkezi haline getirebiliriz. Bu konuda bizler üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu konuda çalışma yapacak yetkili kurum ve kişileri göreve davet ediyoruz"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title