Haberler

Gaziantep Suriyeli Masa Tenisçinin Hayali Ay Yıldızlı Formayı Giymek

Ülkesindeki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki çadır kentte barınan masa tenisi sporcusu 46 yaşındaki Mustafa Cemal Sabbuh, tek hayalinin Türk vatandaşı olarak ay yıldızlı formayı giymek olduğunu söyledi.

Ülkesindeki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki çadır kentte barınan masa tenisi sporcusu 46 yaşındaki Mustafa Cemal Sabbuh, tek hayalinin Türk vatandaşı olarak ay yıldızlı formayı giymek olduğunu söyledi. Masa tenisinde Suriye milli takım oyuncusu olan Mustafa Cemal Sabbuh, 4 yıl önce eşi 4 çocuğu ve akrabaları ile İdlib'den kaçarak Türkiye'ye sığındı. Sabbuh ve beraberindekiler, yerleştirildikleri Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde bulunan çadır kentte barınmaya başladı. Daha önce farklı ülkelerde yapılan şampiyonalarda Suriye adına birçok başarı elde ettiğini ve kazandığı madalya ile kupaları savaştan kaçarken yanına alamadığını ifade eden Sabbuh, kamp içerisine kurulan salonda küçük çocuklara masa tenisi eğitimi vermeye başladı.

Son olarak geçen 29 Ekim'de Hatay'da yapılan turnuvada şampiyon olduğunu anlatan Sabbuh, savaş psikolojisinden masa tenisi ile kurtulduğunu ve eğitim verdiği çocukların da yeni yaşamlarına adapte olmalarını sağladığını ifade etti. Bundan sonraki süreçte tek hayalinin Türk vatandaşı olmak ve Türkiye adına masa tenisinde uluslararası başarılara imza atmak olduğunu belirten Sabbuh, "Şu an kampta hem antrenman yapabiliyorum, hem de çocuklara ders veriyorum. Savaşın ardından masa tenisi ile yeniden hayat buldum ve şu anda çok mutluyum. En büyük hayalim ve isteğim Türk vatandaşlığına alınıp, ay yıldızlı formayı giyerek elde edeceğim başarılar ile Türkiye'ye vefa borcumu ödemek istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title