Haberler

Gaziantep Son 40 Yılın En Kurak Mevsimini Yaşadı

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Gaziantep'in son 40 yılın en kurak mevsimini yaşadığını söyledi.

Sönmezler, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri'ne bir sunum ile Gaziantep'te yaptıkları çalışmalar ve içme suyu projelerini anlattı.

Sönmezler, Gaziantep'in coğrafi konum itibariyle suya uzak bir bölgede bulunduğunu, bu açıdan içme suyu temin etmede sıkıntılar yaşadığını ifade etti. En yakın bölge olan Kahramanmaraş bölgesindeki Mizmilli ve Kartalkaya'dan içme suyu temini yaptıklarını aktaran Sönmezler, buradaki maliyetleri daha aşağı çekmek için Düzbağ projesini devreye sokmanın daha mantıklı olacağını belirtti.

GASKİ'nin Mizmilli ve Kartalkaya'dan getirdiği suyun elektrik faturalarının yükselttiğini ve elektrik israfının yaşandığını dikkat çeken Hüseyin Sönmezler, "Çok fazla elektrik gideri var. Önemli bir enerji kaybıdır. Bunun önüne geçmek için Başkanımız Fatma Şahin ile birlikte bir takım çalışmalarımız var. Özellikle Kalkınma ve Enerji Bakanlıkları nezdinde girişimlerimiz var" dedi.

Türkiye'de 2012 yılı kuraklık haritasına bakıldığı zaman kenar bölgelerin yağış aldığını, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin pek fazla yağış almadığını ifade eden Sönmezler, "2014 yılı yağış haritasına bakıldığı zaman Gaziantep'in son 40 yılın en kurak yaz dönemini geçirdiğini görebiliriz. Ancak buna rağmen Gaziantep'te hiç su kesintisi yapmadık. Son bir haftalık yağışlarda bizim havzamıza 3 milyon küp civarında su geldi. Ancak enerji maliyetlerimiz çok yüksek" diye konuştu.

Kayıp ve kaçak oranında yüzde 70'lerden yüzde 45-50 dolaylarına geldiklerini vurgulayan Sönmezler, hedeflerini yüzde 35-40 civarlarına inmek olduğunu kaydetti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Kartalkaya Gaziantep Düzbağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title