Haberler

Gaziantep Smmmo'dan 26. Kuruluş Yıldönümü Mesajı

Gaziantep Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özbay, 8 Şubat 1990'da kurulan odanın "26. Kuruluş Yıldönümü" ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Özay mesajında " "Gaziantep Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, 8 Şubat 1990 yılında mesleki alanda çalışmalar yapmak, mesleğin gelişmesini sağlamak, meslek onurunu ve üye haklarını korumak, mesleğin uygulanmasıyla ilgili normları geliştirmek, eğitim ve kamu kurumlarıyla işbirliği yaparak mesleki eğitimin gelişmesine katkıda bulunmak, üyeler arasında dayanışmayı sağlamak ve haksız rekabeti önlemek amacıyla kurulmuştur. 26 sene önce ilk kurucularımızdan Resul Yılmaz başkanlığında bir sivil toplum kuruluşu niteliğinde kurulan odamızın kuruluş yıldönümü nezdinde tüm kurucularımızı minnet duygusuyla anımsıyorum. Ayrıca geçtiğimiz yıl içerisinde oda kurucu üyelerimizden olan ve Onursal Başkan unvanına sahip olan Bayram Hamiş'i kaybetmenin derin üzüntüsünü kuruluş yıldönümümüz itibariyle tekrar yaşadığımı belirtmek isterim. Tüm saygıdeğer kurucu üyelerimizin ve meslek mensuplarımızın, mesleğimizle ilgili yaptıkları atılımlar çerçevesinde bugünlere getirdikleri odamız ile ilgili olarak bizler de kurucularımıza ve siz meslek mensuplarımıza yakışır nitelikte tavır ve faaliyetler sergilemekteyiz" dedi.

2013 yılı seçimlerinde oda yönetim kurulu görevini devraldıklarına hatırlatan Özay "O günden itibaren odamızın kuruluş amacına uygun olarak meslek mensuplarının ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetleri kolaylaştırmak ve meslek mensuplarının birbirleri ile ve işverenlerle ilişkilerinde etik düzeni oluşturmak amacıyla yolumuza devam etmekteyiz. Belirlediğimiz bu vizyon öncülüğünde demokratik bir yönetim şekliyle çözüm odaklı politikalar geliştirerek, mesleki değer ve ilkelerimizi en üst seviyeye taşımayı misyon edinmiş durumdayız. Tüm meslek mensubu üyelerimizin bildiği gibi günümüzde muhasebe mesleğinin, işletmeler ve işletmelerin oluşturduğu ekonomik sistem açısından önemi sürekli artmaktadır ve ülkenin ekonomik kalkınmasında öncü rol almaktadır. Bu nedenledir ki; mevzuatta yaşanan sorunların önemle vurgulanması gerekmektedir. Çünkü mesleğimiz adına yaşanan aksaklıklar tüm ekonomiyi etkilemektedir. Bu amaçla uygulamadan elde edinilen tecrübeler sonucu kanunun açık verdiği alanları doldurmak için meslek mensuplarımız adına gerekli kurumlara taleplerimizi ilettik" diye konuştu.

Son teknoloji sistemi ile donatılmış 250 kişilik toplantı salonunun hizmetinize açılışını gerçekleştirdiklerini altını çizen Özay "Siz meslek mensuplarımıza daha ferah ve rahat edebileceğiniz bir ortamda hizmet verebilmek için personel çalışma alanımızı yeniledik.

Vergi Dairesi Başkanı, SGK il Müdürü, KGK Başkanı, meslek mensuplarımız ve diğer kurumların katılımlarıyla seminer, konferans, tv programları düzenledik. İpekyolu Kalkınma Ajansı'ndan aldığımız desteklerle yurtiçi ve yurtdışı eğitim programları düzenleme aşamalarında bulunduk. Mesleğimizle ilgili atılımların daha bilinçli şekilde ilerlemesi amacıyla stajyer bilgilendirme toplantıları düzenledik.

Odamızı hak ettiği yere taşımak için kurumsallaşmaya önem verdik. Bu doğrultuda Danışma Meclisimizin tavsiye kararı ile odamıza logo çalışması yaptırdık, 444 lü kurumsal numaraya geçtik, Basın Yayın Komisyonumuzla birlikte her iki ay da bir düzenli olarak dergi hazırladık. İnternet şubemizi hayata geçirerek siz değerli üyelerimizin bulundukları ortamda odaya gelmeden bilgisayarları başından odayla olan cari durumlarını sorgulayabilmelerini, aidatlarını ödeyebilmelerini, adres ve kişisel bilgilerini güncellemelerini sağladık.

1774 sayılı kanunla Kolluk Kuvvetlerine Çalışanların Kimlik Bildirimlerinin Yapılmasına Dair Kanun uygulamasının kaldırılması veya çalışanlara ait bilgilerin SGK sisteminden İçişleri Bakanlığı'na aktarılmasına dair konuyla ilgili olarak odamız ve Ticaret Odası işbirliği ile İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Osman Güneş ve TBMM'de çeşitli Milletvekillerimizle görüşmeler yaptık. Ayrıca Gaziantep Milletvekillerimize de yazılar gönderdik. Tüm bu çalışmalarımızın yanı sıra siz meslek mensuplarımızın yoğun iş temposunda zaman zaman dinlenebilmelerini sağlamak için piknik, kahvaltı, akşam yemeği, gezi, futbol turnuvası, masa tenisi ve tiyatro gibi organizasyonlar düzenledik. Önemli zamanlarda hatırlanmak güzeldir düşüncesi ile odamızda bayramlaşma ve çeşitli mekanlarda iftar organizasyonları düzenledik. Ayrıca birbirimize ve insanlığa değer verdiğimizi gösterir nitelikte kan bağışı organizasyonları tertip ettik" şeklinde konuştu.

"GAZİ" UNVANININ VERİLMESİNİN YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Şehre Gazi'lik unvanın verilmesinin yıldönümünü de kutlayan Özay " Gaziantep'e Gazi'lik unvanı verilişi ile aynı güne denk gelen kuruluş yıldönümümüzde, gazi şehrimize gazilik unvanı verilişinin 95. yıldönümünü de kutlarım. Gazi şehrimiz, sahip olduğu bu unvanın hakkını verir şekilde günümüzde de mücadelesini sürdürmeye devam etmektedir. Ülkemizin ve şehrimizin bütünlüğüne gözlerini dikenlere karşı birlik ve beraberlikle mücadelesini sürdürmektedir. Memnuniyetin sağlanması ve faaliyetlerin gerçekleştirilmesi konularında zirveyi hedeflediğimiz çalışmalarımızla odamızın 26. kuruluş yıldönümünde odamızı ve siz meslek mensuplarımızı hak edilen seviyeye taşıyan atılımlar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Odamızın kuruluşunda ve bu seviyeye gelmesinde emek gösteren tüm kurucu üyeler ile yönetimde yer almış üyelerimize, odamızın günümüze entegrasyonunda önemli rol oynayan kurul ve komisyon üyelerine, odamızın amacını gerçekleştirmesi için destek veren değerli meslek mensuplarımıza çalışmalarından ve desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunarım" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Özbay Gaziantep Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title