Haberler

Gaziantep Saldırısında Yeni Emir, Yeni Hücre

Güncelleme:

IŞİD emiri Durmaz'ın ölümünün ardından terör örgütün oluşturduğu 'yeni hücrelerin' düğüne saldırı eylemini gerçekleştirdiği öğrenildi.

IŞİD, Yunus Durmaz'ın öldürülmesinden sonra Suriye'de bulunan Deniz Büyükçelebi'yi örgütün sınır sorumlusu olarak görevlendirmiş aynı zamanda Antep'i de buna bağlamıştı. Güvenlik kaynakları Antepli olan Büyükçelebi'nin kentte yeni sorumlu görevlendirdiği, bu kişinin yeni hücreler oluşturduğunu belirtti. Büyükçelebi zaten Gar iddianamesinde "Türkiye saldırılarında kullanılan bombaları gönderen kişi" olarak geçiyor. Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin yarattığı güvenlik boşluğunu fırsat bilen örgüt, emniyetin darbe soruşturmasına yoğunlaşması sayesinde hareket edebilme olanağı buldu.

İŞTE O YAZIŞMALAR

IŞİD'in Kürt vatandaşların düğününe saldırı planı, savcılık ve tüm emniyet birimleri tarafından biliniyordu. Yunus Durmaz, İlhami Balı'dan bu konuda "Düğünlerde PKK bayrağı açılıyor, PKK şarkıları söyleniyor. Böyle bir yere amel yapalım mı diye soruyorum. Bugünlerde düğün var. Tamam derseniz amel yapacağız inşallah" diyerek izin istemişti. Durmaz, başka bir yazışmasında da Kürtçe bilen elaman istiyordu. Durmaz, istediğini şöyle dile getiriyordu:

"Şeyhim en çok sıkıntı çektiğim şey Kürt emniyetçi olmayışı. 6 aydır talep ediyorum bulamadı kardeşler. Dillerini anlamadığım bir kavimle mücedele etmek ve takip etmek, içlerine girmek çok zor oluyor."

HDP'LİLERİ FİŞLEMİŞLER

Bir başka notta ise IŞİD'in düğünün yapıldığı Beybahçe Mahallesi'nde daha önce keşif çalışması yaptığını ve bazı HDP'lilerle ilgili istihbarat topladığını da gösterdi. Buna ilişkin notta, şunlar yazıyordu:

"...KCK ve mahalle komisyonunda görevli Vanlı Çevresi tarafından parti adına çalışan biri olarak biliniyor. KCK çalışmalarından haberdar ve de organize işleriyle uğraşıyor. Beybahçe mah. oğlu berber hemen berber dükkanı yanında bakkalları var. Berber dükkânının adı berber..." (Kaynak: Cumhuriyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Suriye PKK Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title