Haberler

Gaziantep Şahinbey Hastanesi'ne Mr ve Sterilizasyon Merkezi

Şahinbey Hastanesi'ne MR ve sterilizasyon merkeziGaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Türkiye'nin 'Sessiz' özellikle ilk ve tek 3 Tesha MR'ı ile, dünya standartlarında bir sterilizasyon ünitesine kavuştu.

Şahinbey Hastanesi'ne MR ve sterilizasyon merkezi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Türkiye'nin 'Sessiz' özellikle ilk ve tek 3 Tesha MR'ı ile, dünya standartlarında bir sterilizasyon ünitesine kavuştu.

İki hizmet biriminin açılışı için GAÜN Tıp Fakültesi Oditoryum Salonu'nda tören düzenlendi. Törene; GAÜN Rektörü Yavuz Coşkun, GAÜN Tıp Fakültesi Dekanı Levent Elbeyli, Sterizilasyon Ünitesi Sorumlusu Yasemin Zer, Radyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Bayram ve sağlık çalışanları ile davetliler katıldı. Törende konuşan GAÜN Rektörü Yavuz Coşkun Türkiye'nin kötü günler geçirdiğini ve güzel haberler verme arzusunda olduklarını söyleyerek şunları dedi: "Gaziantep, Türkiye'nin bekası için gelecekte tek devlet, tek millet için Türkiye'nin önemli saç ayaklarından birisidir. 350 bin Suriyeliyi barındırdığı halde diğer kentlere oranla, hatta kamunun da önünde giderek sorunları çözen bir kentten bahsediyoruz. Gaziantep'in münferit olaylarına karşı duracak bir yerde olmamız gerekiyor. Bu çerçevede güzel şeylere imza atıyoruz. Burası Türkiye'nin en iyi hastanelerinden birisi. Kalite, donanım, akademik gücü, çalışanları açısında son derece iye bir yapıya sahibiz. Özel hastanelerin bile sahip olamadığı bir kalitedeyiz. Burayı bir Organ Nakil Merkezi haline getirmeye çalışmışız. Bugün yeni açılımlara, fark yaratacak şeylere ihtiyaç var. Gaziantep Üniversitesi Parlayan Yıldız olmak ve o şekilde kalmak zorundadır. Bu misyonu, bu vizyonu paylaşarak ortaya çıkarmak zorundayız. Bizim kaynak sorunumuz yok. Yeter ki doğru, yetimin harcını koruyarak harcamak. Bunun için devletten istediğimiz desteği hep arlık. Bugün açılışını yaptığımız sterilizasyon ünitesi çok önemli. 15 yıldır kullanılıyordu merkezi sterilizasyon ünitemiz. Modernize edilmesi gerekiyordu. Yaptık. MR'da sıkışıklık vardı. 3 TESHA, çözünürlüğü yüksek, çok fonksiyonlu bu cihazı aldık. Gaziantep'te Türkiye'deki olmayan, az sayıda olan cihazların bulunması lazım. Bunları getirdik. Sizden isteğim eksikleri konuşun ama bu güzel şeyleri de anlatın herkese.ö

Hizmete giren 3 Tesha MR ile ilgili bilgi veren Radyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Metin Bayram ise, söz konusu cihazın sessiz oluşu özelliği ile Türkiye'de ilk olduğunu vurguladı. Hastaneye kazandırılan MR cihazı ile hastalara daha iyi hizmet vereceklerini belirten Bayram, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2000 yılında hastanemizde MR yoktu. 10 röntgen cihazı ile hizmet veriyorduk. 2003'te ilk MR'ı aldık. Yeni aldığımız 3 Tesha MR ile birlikte merkezimiz Türkiye'nin en önemli radyoloji merkezlerinden birisi durumuna geldik. 70 cm açıklık ve sessiz çalışmasının yanı sıra, birçok fonksiyonu bulunan cihazımız sayesinde çok daha iyi hizmet vereceğiz. Şunu da belirteyim satın aldığımız MR'dan Türkiye'de sadece 10 tane bulunuyorö dedi.

Konuşmaların ardından sterilizasyon ünitesi ve 3 Tesha MR cihazı için resmi açılış töreni yapıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Metin Bayram Şahinbey Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title