Haberler

Gaziantep Mutfağı ve El Sanatları, İstanbul'da Dünyaya Tanıtılacak

Dünyadaki gastronomi kentleri arasında bulanan Gaziantep’in mutfak kültürü ile el sanatları, tüm dünyaya İstanbul Yenikapı’da tanıtılacak.

Dünyadaki gastronomi kentleri arasında bulanan Gaziantep'in mutfak kültürü ile el sanatları, tüm dünyaya İstanbul Yenikapı'da tanıtılacak.

UNESCO'nin gastronomi listesinde bulunan 17 şehirden biri olan Gaziantep, Türkiye Gaziantep İl ve İlçe dernekleri federasyonu ve Kültür Bakanlığı projesi ile İstanbul Yenikapı'da tanıtılacak. Yenikapı'da 20-26 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek 1.Uluslararası Gaziantep El Sanatları ve Gaziantep Tanıtım Günleri düzenlenecek. Tanıtım günlerinde Gaziantep mutfağı ve el sanatlarının yanı sıra bölgedeki dönemin ünlü ve şuanda ise kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri de tanıtılacak. Gaziantepli ünlü sanatçıların konser de vereceği programda, 12 ülkeden yabancı konuklarda katılacak.

Gaziantep İl ve İlçe dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Özaygut, Gaziantep ve kültürünü her alanda tanıtmak amacıyla organizasyonda yer aldıklarını belirterek, "İstanbul'da gerçek anlamda Gaziantep rüzgarı esecek. Bölgemizin kültürü, meslekleri, el sanatları tüm dünyaya tanıtılacak. Böyle büyük ve titiz bir organizasyonda 12 ülkeden yüzlerce yabancıya bölgemizi gururla anlatacağız, el sanatlarını göstereceğiz, yemeklerini tattıracağız.Bu programda emeği geçen, desteklerini esirgemeyenlere teşekkür ederiz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kültür Bakanlığı Gaziantep İstanbul Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title