Haberler

Gaziantep Mutfağı Rusya'da İlgi Odağı Oldu

Güncelleme:

Bu yıl 24'üncüsü düzenlenen ve Rusya'nın en büyük turizm fuarlarından olan MITT, Türkiye'den 103, toplamda yaklaşık 1.800 şirketin katılımıyla Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlendi.

MITT tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye bu yıl toplam 3 salonda, turizm bölgelerinin, tur operatörlerinin, havayolu şirketlerinin ve otellerin temsilcileriyle yer alarak, fuar tarihinin en büyük katılımını gerçekleştirdi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz ve Türk Hava Yolları (THY) Rusya Müdürü Mefail Deribaş, Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat'ta fuara katılıp, Gastronomi Kenti Gaziantep standını ziyarette bulunan misafirlere içli köfte, zeytinyağlı dolma, yaprak sarma, muhammara, humus, etsiz çiğ köfte, yapma, nişe helvası, su böreği, yöresel Antep kahkesi, muska, tuzlu Antep fıstığı, kuru üzüm çeşitleri, baklava ve lokum çeşitleri" gibi yöremize özgü tatlar ikram ettiler. İkram edilen Gaziantep'in yöresel lezzetleri ziyaretçiler tarafından beğenilerek yemeklere ait reçeteler, bilgilendirmeler ve tarifler Gaziantepli şeflerimiz tarafından ziyaretçilerle paylaşıldı.

2015'e kıyasla Rusya'dan Türk turizmine talebin bu yıl yaklaşık üç kat arttığını vurgulayan Büyükelçi Diriöz, "Rus turistler Türkiye'yi ve Türk Mutfağını çok seviyorlar. Bunun başlıca nedenlerinden birisi de Türkiye'de kendilerini çok rahat hissetmeleri" diyerek, bu özel lezzetlerin yerinde denenmesini tavsiye ederek, misafirleri Gaziantep'e davet etti.

Fuar'da ziyaretçilere Gaziantep mutfağının yanı sıra müzeleri, kültür merkezleri, tarihi, el sanatları, arkeolojik zenginlikleri hakkında bilgi verildi.

Tadımlarda bulunan yerli ve yabancı misafirler Gaziantep mutfağını ve kültürünü yerinde keşfetmek üzere kentimizi ziyaret etmek istediklerini dile getirdiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Yayman Moskova Türkiye Rusya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title