Haberler

Gaziantep'li Yatırımcılara "CEBIT'TEN Finansal Destek"

Güncelleme:

CeBIT Bilişim Euasia '' Bilişim Anadolu İle Buluşuyor'' toplantılarının ilki 3 Nisan 2014 Perşembe Günü Kayseri Ticaret Odasında yapıldı.

Gerçekleştirilen basın toplantısında "Türkiye Bilişim Derneği", Bilişim Alt Yapı Sanayicileri Derneği; "Tüm Uydu Anten Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği" ve "KOSGEB"in iş birlikler, ve destekleri ile hazırlıkları süren "Cebit Bilişim Eurasia" ve"CeBIT Global Konferans" in bu yıl çok daha aktif geçeceği ve bu yılın temasının "Gelecekte İş Yapış Teknolojileri ve Gelecekte Yaşam"kavramının en çok vurgulanacak konulardan biri olacağı vurgulandı… KOSGEB desteklerinin devam ettiği ve Gaziantep'den katılacak olan Teknokent firmalarına Cebit Bilişim Avrasya'nın finansal destek vereceğinin altı çizildi

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya; Hannover Messe Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer, Semor A.Ş. Genel Müdürü Nezih Kuleyin, Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener, Gaziantep Sanayi ODası Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Ticaret Odası Meslek Komite Üyeleri katıldı. Gaziantep Ticaret Odası ile birlikte pavilyon oluşturmak için de Hannover Messe Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer tüm desteği sağlayacaklarını belirtti. Toplantıda Gaziantep'in Partner Sehir olması konusu dile getirildiğinde tüm katılımcılar konunun önemi konusunda görüşlerini belirttiler. Ticaret odası ve diğer paydaşlar ile yapılacak olan "Partner Şehir" projesinin Gaziantep'in akıllı şehir olarak ön plana çıkmasında da önemli bir etken olacağı belirtildi.

MATBAANIN 300 YIL GEÇ GELİŞİNİN SONUÇLARINI YAŞIYORUZ!

Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener; Ben hep şuna inanıyorum ki matbaanın bir ülkeye 300 yıl geç gelmesinin sonuçlarını yaşıyoruz. Biz milletçe çalışmayı seviyoruz. Bugün teknolojide örnek aldığımız dünya devlerini geçebilirdik. Ama bu durumda geç öğrenme geç okuma ve geç başarmanın sonuçlarını yaşıyoruz fakat bunun arkasına sığınmamalıyız. Fuarlar insanın hem kendini hem işini geliştirmesini sağlar. CeBIT fuarını 2006 yılından bu yana yakinen takip ediyorum. Bana çok değer kattığına inanıyorum. M2M (Makineler arası iletişim) hayatımızın içine istesek de istemesek de girdi, kaçınılmaz artık. Fuarlara gidip işimizi geliştirerek çok iyi yerlere gelebileceğimize inanıyorum" açıklamasında bulundu.

CeBIT Global Konferans 2014 Konuları İle Büyümeye Devam Ediyor !!!

CeBIT Bilişim Eurasia ile eş zamanlı ve aynı çatı altında düzenlene CeBIT Global Conferans Eurasia'nın bu seneki ana konuları: Mobil İletişim, E-Health/Sağlık Bilişim Kongresi; Metropolitan Şehirlerde Bilişim Çözümleri; Medya ve İletişimde Bilişim; Uydu ve İletişimde Bilişim, Nesnelerin İnterneti, Büyük Veri ve Bulut, Datability, Güvenlik; IT R&D , E- Devlet ve E- Finans yer alıyor olacak. Yurt içi ve yurt dışından bir çok Sivil Toplum Kuruluşları, Akademisyenler, Bilişim Duayenleri, Futureistler ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarının katılımı ile gerçekleşecek olan CeBIT Global Conferans etkinlikleri çalışmalarına ilgi büyük olduğunu yer almak isteyen katılımcıların acele etmelerini söyledi

CeBIT Anadolu'dan Ağırlayacağı Alım Heyetleri ve Ziyaretçileri arttırdı !!!

Bu sene sektörden gelen talep doğrultusunda Anadolu Buluşmaları toplantılarını arttırdıklarını belirten Hannover Messe Genel Müdür Yardımcısı, Murat Özer, sektörel hedef iller arasında, Kayseri ; Konya, İzmir, Trabzon, Ankara, Erzincan, Kocaeli, Bursa, Diyarbakır, Denizli, Gaziantep ve Adana'nın yer aldığını söyledi.

İhracatta Anadolu Firmalarının ve Fuarların Önemi Büyük!

İhracatın 2014 yılında Türkiye ekonomisinin büyümesinde büyük katkı sağlayacağını bu nedenle Anadolu Firmalarının uluslararası iş birliklerinin öneminin büyük olduğunu, uluslararası fuarlarında uluslararası iş birlikleri için en iyi ortamı sağladığını, CeBIT Bilişim Eurasia Fuarının ve CeBIT Global Konferans Etkinliklerinin bu yıl ağırlıklı olarak İş Dünyasına hitap edeceğini belirten Hannover Messe Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer; değişen sektör dinamikleri beraberinde değişen iş yapış tekniklerini getirdiğini özellikle mobil hayatın ve internetin önümüzdeki dönemde iş yapış ve hatta yaşayış şekillerimizi değiştireceğini söyledi.

CeBIT Yurt Dışı Alım Heyetleri ve "Hosted Buyer Programı" geçen senelerde olduğu gibi devam ediyor. Bu yıl Afrika Pazarı Öne Çıkacak !!!

CeBIT Bilişim Eurasia'nın yalnızca Türkiye için değil, Avrasya, Orta Doğu, Afrika, Rusya ve CIS ülkeleri için de bilişim sektörünün ihtiyaçlarını karşılaması bekleniyor. Dünyanın dört bir yanından gelecek olan profesyonel ziyaretçilerin yanı sıra, "Uluslararası Satın Alma Heyet"leri fuarı ziyaret edecek.

Özellikle Körfez, Ortadoğu ve Afrika bölgeleri için Arapça tanıtımın başlanması ile Ürdün, Lübnan, Kuveyt, Irak, Katar, Bahreyn, Dubai, Suudi Arabistan'da gerçekleştirilecek olan özel tanıtım programı ile 3.500'ü aşkın katılımcı ve ziyaretçiye ulaşacaklarını belirtti.

Tıpkı geçen yıl olduğu gibi "Hosted Buyer Program" dahilinde konsolosluklar ve Deutcshe Messe'nin Uluslararası acenteleri vasıtası ile alım heyetleri CeBIT Bilşim Eurasia etkinliklerine davet edileceğini bu yıl ki hedef ülkeler arasında: Almanya, Belçika, Bulgaristan, Brezilya, Cezayir, Endonezya, Fransa, Hindistan, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İsveç, İtalya, Kanada, Katar, Kazakistan, Kore Cumhuriyeti, Lübnan, Mısır, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Rusya Federasyonu, Suriye Suudi Arabistan, Şili, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan.

CeBIT Fuar Katılımcılarına KOSGEB'in Finansal Desteği Devam Ediyor!!!

Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda Kosgeb'in finansal desteği devam ediyor diyen Hannover Messe Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer, bu kaynağın sınırlı bir kaynak olduğunu ve Kosgeb'in Finansal desteğinden yararlanmak isteyen firmaların bir an önce katılım için başvuru yaparak fuar yerlerini ayırtmaları gerektiğini söyledi.

İÇİNDE "BİLİŞİM" OLMAYAN HİÇBİR SEKTÖR SÜRDÜRÜLEBİLİR OLAMAZ!

Semor A.Ş. Genel Müdürü Nezih Kuleyin: Antep Türkiye'de sanayi geliri giderinden fazla olan nadir illerimizden. Eğer işinizin içine bilişim teknolojisi katabiliyorsanız işinizi büyütebilirsiniz.15 yıl önce CeBIT olgusunu Türkiye'ye taşıdık. Bilişim teknolojileri ve bilgi iç içe geçti. Bilgiyi zamanında elde edemezseniz kurduğunuz ticari olgular çağ dışı kalır. AR-GE, İnovasyon ve sürdürülebilirlik 3 sihirli kelime. İçinde bilişim teknolojileri olmayan hiçbir sektör kendini sürdüremez. Biz nasıl daha önde olacağımızı anlatmaya geldik. Teknolojik gelişmelerde gelinen çok önem verilmesi gereken taraf "nesnelerin interneti" olgusu. Örneğin buzdolabına koyduğunuz yumurtaların sayısını hatırlamıyorsanız markete gittiğinizde makinada görebileceksiniz evde ne kadar kaldığını ve ona göre alışveriş yapabileceksiniz. Nesnelerin interneti hayatınızın her alanında etkili olacak. Teknolojinin bu önderliğini yakalamak en önemli amacımız. Kayseri'de 300e yakın bilişim şirketi olması çok önemli. İlerde ihracatı ithalatından yüksek olan iller arasında yer alacak Kayseri" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hannover Türkiye Kayseri Kosgeb Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title