Haberler

Gaziantep Kültürü Beylikdüzü'nde Canlanacak

Güncelleme:

3. Beylikdüzü Geleneksel Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Şenliği, 14 Eylül'e kadar Adnan Kahveci Mahallesi'nde Beylikdüzü Çarşamba Pazarı alanında gerçekleşecek.

Önceleri sadece yemek ağırlıklı olan ve bu yıl ilk kez kültür ile sanat boyutu dahil olan şenliğin açılışı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin'in katılımıyla 12 Eylül Cuma günü Saat 17:00'da yapılacak. Aynı gün halk oyunları gösterileri ile Mehmet Yakar ve Faruk Lök gibi sanatçıların seslendireceği şarkılar, etkinliğe renk katacak. Üç gün sürecek organizasyon kapsamında Gaziantep yöresinin sevilen sanatçıları ile çeşitli aktivite ve tiyatro gösterileri etkinlikte yer alacak. Burhan Atik, Mustafa Uğur ve İhsan Güvenç gibi sanatçılar sahne performansları ile şenliğe ayrı bir hava katacak.

"Hedefimiz Kültürümüzü Miras Bırakmak"

Beylikdüzü Belediyesi ve Gaziantepliler Derneği'nin ortaklaşa çalışmaları kapsamında Gaziantep mutfağı, sanat ve kültürel özelliklerinin ayrıntılı şekilde tanıtılacağı şenlikte 30 dönümlük bir alana kurulacak. İSAYGAD Başkanı Fahri Öztütüncü, şenlikle ilgili yaptığı açıklamada; "Hedefimiz Gaziantep kültürünü genç kuşağa miras olarak bırakmak. Geçen yıl 150 bine ulaşan katılımcı sayısını bu yıl 400 bine çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

"Önemli Mesajlarımız Olacak"

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da tüm şehirlerin kendine has çok özel kültürel değerleri olduğunu ve hepsini kucakladıklarını belirterek, bu yıl 3. düzenlenen Geleneksel Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Şenliği'ne ev sahipliği yapmanın da ötesinde etkinliği birçok yönüyle desteklediklerini ve amacı hizmet olan her derneğin yanında olduklarını belirtti. İmamoğlu, Gaziantep'in zengin mutfağının yanı sıra sanat ve kültür değerlerinin de ön plana çıkarılacağı şenlikte 3 gün boyunca tüm Türkiye'ye de birlik ve beraberlik mesajları vereceklerine dikkat çekti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ekrem İmamoğlu Gaziantep Türkiye Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title