Haberler

Gaziantep Kent Konseyi Seçimi Yapıldı

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi 4'üncü Genel Kurulu yapıldı. Kent Konseyi Başkanlığına, Ticaret Odası eski Başkanı Mehmet Aslan seçildi.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı Meclis Salonu'nda yapılan genel kurula; Vali Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Aslan, Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Ticaret Odası Başkanı Eyyüp Bartık, üniversite rektörleri ile STK temsilcileri ve işadamları katıldı.

Divan Başkanlığını Sanko Holding Onursal Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nun yaptığı genel kurulda geçmiş yıllardaki faaliyet raporları okundu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Vali Erdal Ata ise konuşmasında kent konseyinin önemine dikkat çekerek, "Beşikten mezara kadar, bizim tüm hayatımızda, belediyenin yaptığı tüm hizmetler bizi ilgilendiriyor. Belediyeler kendi görev alanları içinde ne kadar iyi hizmet edebilirse, yaşam standardı da o kadar yüksek olur. Yasayla kurulmuş olan Kent Konseyi bir danışma kuruludur. Kentin her kesiminin temsil edildiği bir danışma kuruludur" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise kenti ortak akılla yönetilmenin önemini vurgulayarak, "Bütün şehirlerden farkımızı çok net bir şekilde görüyorum. Aslında bu kendiliğinden de olmuyor. Akşamdan, sabaha bu şehir oluşmuyor. Belediye başkanlığı yapmak hakikaten çok farklı. Çok heyecan verici bir iş, çok önemli bir iş" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Ticaret Odası eski başkanı olan Mehmet Aslan, tek liste ile girilen seçimde oy birliğiyle konsey başkanı seçildi. Konseyin Yürütme Kurulu'na ise; Adil Sani Konukoğlu, Eyüp Bartık, Ahmet Tiryakioğlu, Abdulkadir Çıkmaz, Cahit Nakıboğlu, Ömer Küsbeoğlu, M. Durdu Yetkinşekerci, Sıtkı Severoğlu, Masum Altınkaya, Necati Binici, Nuri Bay, Figen Akan, Taner Özdurak, İrfan Değirmenci, Hulusi Kalender ve Mehmet Ali Eminoğlu getirildi.

Konsey Başkanlığı görevine seçilen Mehmet Aslan, kendisine destek olanlara teşekkür etti ve şehrin gelişmesi için ortak akılla hareket edeceklerini belirterek, "Yürütme Kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte Gaziantep'in en iyi yere gelmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Aslan Fatma Şahin Erdal Ata Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title